Які ранкові звички можуть допомогти вам скинути вагу: поради нутриціолога

Всім відомо, що шлях до стрункої фігури лежить через здорове харчування та регулярні фізичні вправи. Проте, багато хто не знає, що значну роль у схудненні відіграють також ранкові звички.

Нутриціологиня Віра Курин розповіла про те, які ранкові звички, допоможуть вам скинути зайву вагу та покращити загальне самопочуття.

Новий день варто починати зі склянки води

Вода – джерело життя. Отже, кожен новий день варто розпочинати, випивши склянку води кімнатної температури. Цей безкалорійний напій омолоджує організм після нічного відпочинку, насичує відчуття ситості та підтримує водний баланс, необхідний для здоров’я та зниження ваги.

Випита вранці натще тепла вода стимулює виведення жирових відкладень з організму разом зі шлаками та токсинами, покращує кровообіг. Важливо слідкувати за температурою води – вона повинна бути вищою, ніж температура вашого тіла. Під час вживання води важливо пити маленькими ковтками і тримати рідину у роті протягом деякого часу.

Сніданок

За словами нутриціологині, багато людей часто пропускають перший прийом їжі. Наприклад, вони поспішають на роботу, витрачають лише 20 хвилин на приготування сніданку, а потім “важко сідають за стіл, щоб поїсти”.

Проте, такий підхід не є оптимальним.

“Пропустивши сніданок, ви приречені на хворі перекушування до обіду. Зрозуміло, в цьому випадку ви набиратимете вагу. Крім того, якщо ви не заповните організм необхідної йому з ранку енергією, постраждає ваше здоров’я”, – зазначила Віри Курин.

Маленький сніданок краще, ніж абсолютна його відсутність. Навіть невелика порція позитивно впливає на здоров’я. Наприклад, це може бути 2-3 ложки каші, яйце та будь-який овоч.

Вітамін D

Вітамін D відіграє ключову роль у боротьбі з надмірною вагою, живлячи організм та зміцнюючи його. Тому, якщо ранок вас зустрічає з сонцем, проводьте більше часу на відкритому повітрі.

Можна віддати перевагу прогулянці до зупинки громадського транспорту або припаркувати автомобіль неподалік від місця роботи. Також важливо не забувати включати до раціону жирну рибу, яка містить вітамін D, або приймати вітаміни у капсулах.

Читайте також: