Чому варто відмовитися від солодких сніданків: нове дослідження

Багато людей віддають перевагу тому, щоб починати свій день із солодких страв або випічки. У таких продуктах переважають рафіновані вуглеводи, такі як цукор, які очищені від “зайвих” речовин, включаючи корисні, наприклад, клітковину. Ці вуглеводи легко засвоюються організмом.

Раніше проведені дослідження свідчать про те, що надмірне вживання рафінованих вуглеводів може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як ожиріння, цукровий діабет 2 типу, депресія та серцево-судинні захворювання.

Нове дослідження про вплив сніданків

Науковці з Університету Монпельє у Франції виявили, що вибір сніданку з високим глікемічним індексом може впливати на зовнішню привабливість людини. У дослідженні взяли участь 104 дорослих французів різного віку, серед яких було однакове число чоловіків і жінок.

Половина учасників споживала на сніданок страви з високим глікемічним індексом, а друга половина – з низьким. Всі учасники також заповнили анкету, в якій зазначили інформацію про свої харчові вподобання та споживання рафінованих вуглеводів.

Після цього гетеросексуальних добровольців попросили оцінити фотографії учасників експерименту: чоловікам показували знімки жінок, а жінкам – знімки чоловіків. Дослідники та добровольці були європейського походження, щоб уникнути спотворень результатів через культурну різноманітність.

Як солодкі сніданки впливають на зовнішність

Солодкі сніданки негативно впливають на зовнішній вигляд, за результатами статистичного аналізу оцінок. Чоловіки та жінки, які споживають страви з високим глікемічним індексом на сніданок, здаються менш привабливими для осіб протилежної статі.

Це може пояснюватися тим, що регулярне споживання рафінованих вуглеводів сприяє гіперглікемії, що в свою чергу прискорює процес старіння, включаючи обличчя. Вік також має вплив на оцінку привабливості, особливо це стосується чоловіків, які віддають перевагу молодшим жінкам.

Результати дослідження залишаються незмінними навіть після врахування інших факторів, які можуть впливати на зовнішню привабливість, таких як вік, індекс маси тіла, куріння та наявність волосся на обличчі.

Однак дослідники зауважують, що для точнішого визначення зв’язку між рафінованими вуглеводами та привабливістю, а також іншими немедичними характеристиками, необхідні додаткові дослідження.

Читайте також: