3 прості способи прибрати цукор з раціону та схуднути

Солодкий сніданок, цукерка до кави, перекус із супермаркету – цукор може бути присутнім у багатьох продуктах. Важливо уважно оглядати склад та пам’ятати, що, крім доданого цукру, в продуктах також міститься природний цукор. З огляду на це, скористайтеся рекомендаціями, які допоможуть вам зменшити кількість цукру у вашому раціоні та уникнути вживання “підсолоджувачів”.

Не додавайте цукор

Спробуйте зменшити кількість доданого цукру у своєму харчуванні. Наприклад, якщо ви звикли пити солодку каву, замість цукру спробуйте шматочок чорного шоколаду. Замість додавання меду або навіть чистого цукру, щоб підсолодити свій перший прийом їжі, розгляньте альтернативи.

Ягоди та банани також містять натуральні цукри, а також важливі поживні речовини, які не лише надають смаку вашій ранковій вівсянці, але й будуть корисні для організму.

Горіхи містять корисні жири і також можуть різноманітнити смак ваших страв, не шкодячи вашій фігурі. Важливо пам’ятати, що це калорійний продукт, тому не переїдайте.

Додавання ароматної ложки кориці допоможе знизити гіркоту ранкової кави або чаю, а також сприятиме втраті ваги.

Приберіть соуси з раціону

Спокуса занурити в соус сосиску або стейк велика. Проте, крім підсилювачів смаку, соуси часто містять додаткові підсолоджувачі. В одній столовій ложці кетчупу вже міститься 4 грами цукру. Американська кардіологічна асоціація рекомендує жінкам вживати максимум 25 грамів цукру на день. Тому важливо стежити за кількістю соусів у раціоні та не переїдати, пам’ятаючи про кількість цукру.

На щастя, існують більш здорові альтернативи у вигляді домашньої томатної сальси або кефірно-м’ятного соусу. Ці соуси настільки смачні та ситні, що не потребують додавання цукру, який викликає ожиріння.

Споживайте більше білка

Вважається, що білок допомагає контролювати залежність від цукру, оскільки він перетравлюється повільніше, що зберігає відчуття ситості на тривалий час.

Амінокислоти триптофан і тирозин, що містяться в певних джерелах білка, сприяють відчуттю ситості, оскільки стимулюють виділення серотоніну і дофаміну у мозку. Це зменшує бажання споживати солодке. Рекомендується звернути увагу на бобові, гриби та нежирне м’ясо. Обирайте птицю без шкіри, яловичину та нежирну свинину, щоб забезпечити організм білком і подолати залежність від цукру.

Читайте також: