Дієтолог назвала три продукти, які викликають здуття живота та хвороби серця
Дієтологиня Ріаннон Ламберт в інтерв’ю The Sun вказала 3 продукти, яких вона намагається категорично уникати. Це захищає її від дратівливого здуття живота та газів, а також від серйозних захворювань, таких як рак і серцеві захворювання.
Зведіть до мінімуму червоне та оброблене м’ясо
Ріаннон Ламберт розповідає, що вживання червоного та обробленого м’яса може збільшити ризик раку товстої кишки.
За даними Національної служби охорони здоров’я, оброблене м’ясо – це м’ясо, консервоване копченням, в’яленням, солінням або з використанням консервантів. До цих видів продукції відносяться всі види ковбас, салямі та шинки.
Вживання обробленого м’яса також підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань через велику кількість насичених жирів, які вони містять.
Жувальна гумка виявилася шкідливою
Нешкідлива на перший погляд жувальна гумка, до якої ми зазвичай тягнемося, щоб освіжити подих після їжі, зовсім не нешкідлива.
Дієтолог попереджає, що людям, які борються з газоутворенням або здуттям живота, варто відмовитися від неї, щоб уникнути дискомфорту в животі.
– Регулярне жування жуйки, особливо з відкритим ротом, може призвести до заковтування зайвого повітря, що може викликати здуття живота або гази, – пояснила вона.
Слідкуйте за бульбашками
Газовані напої, як і жувальна гумка, викликають накопичення повітря в травному тракті.
– У них також може бути досить багато цукру, тому важливо пам’ятати про споживання, щоб переконатися, що ми не перевищуємо щоденну рекомендацію в 30 г доданого цукру на день, — сказала Ріаннон.
Кілька порад щодо боротьби зі здуттям живота
Ріаннон зазначила, що питання боротьби зі здуттям живота і газами є дуже індивідуальним. Кожен організм реагує по-різному. Проте вона зібрала кілька універсальних порад, які мають допомогти полегшити ці недуги.
Вона рекомендувала обмежити споживання продуктів, які можуть призвести до метеоризму, таких як квасоля, горох та інші бобові. Однак дієтолог зазначила, що через високий вміст клітковини повністю від них відмовлятися не варто.
Раціон повинен бути збалансованим і різноманітним.
– Якщо здуття живота виникає через закреп, вживання продуктів з високим вмістом клітковини, таких як авокадо, яблука, цільні зерна, квасоля та бобові, може допомогти перемістити їжу через кишечник і полегшити симптоми здуття, — пояснила вона.
Звісно, важлива й регулярна фізична активність – від прогулянок та йоги до екстремальних видів спорту.
Читайте також:
- Ці продукти викликають стрес та посилюють тривогу: варто прислухатися до свого організму
- ТОП-7 овочів, які уповільнюють старіння та знімають запалення організму