3 солоні продукти, які посилюють здуття живота

Щоб уникнути почуття повітряної кульки після обіду, важливо знати, які продукти можуть спричиняти здуття живота. Дієтологиня Еббі Грімм, назвала три популярні страви, які варто уникати або замінити їх більш здоровими альтернативами.

Піца

Звичайно, піца – це майже священна страва для багатьох! Але, на жаль, для людей, які борються з хронічним здуттям живота, вона може стати справжньою проблемою.

Чому ж піца може шкодити?  За словами експертки, секрет криється в поєднанні тіста та сиру, які вважаються “запальними” продуктами. Їх вживання може негативно впливати на кишкові бактерії, що, в свою чергу, значно збільшує ризик розвитку хронічного здуття.

Щоб насолодитися корисною для кишечника альтернативою, дієтологиня пропонує замінити традиційну піцу на такий варіант, як піца з цвітною капустою.

Консервована квасоля

Консервована квасоля може бути чудовим рятівником, коли немає часу на приготування їжі або коли хочеться додати різноманітності до раціону. Проте, важливо знати, що вона може негативно впливати на травлення, особливо якщо ваш організм не звик до цього продукту.

Хоча квасолю рекомендують для здорового харчування, її надмірне вживання або поєднання з цукром і сіллю може призвести до запалення в кишечнику та здуття живота.

Замість консервованої обирайте звичайну варену квасолю без цукру і натрію або тушковану разом з овочами.

Картопля фрі

Не секрет, що картопля фрі не кращий вибір для тих, хто прагне до здорового харчування. Але чи знаєте ви, що ця популярна страва може бути й причиною неприємного здуття живота?

Смажена картопля фрі зазвичай готується у великій кількості олії, і це може спричиняти здуття живота.

Еббі Грімм додає, що картопля містить значну кількість натрію, що може призвести до різних ускладнень, таких як затримка води в організмі й здуття живота. Вона рекомендує замінити смажену картоплю фрі на запечену картоплю або батат, які містять менше натрію та олії.

Читайте також: