Цей хліб потрібно їсти, якщо ви страждаєте від здуття живота

Багато видів хліба багаті на фруктани, клітковину, глютен та інші добавки, які можуть негативно впливати на травлення та загальний стан кишечника. Проте існує один смачний виняток – хліб на заквасці, який здатен зменшити ймовірність здуття живота та інших проблем з травленням.

Як хліб на заквасці допоможе зменшити здуття живота

Боротьба з газоутворенням та відчуттям здуття у животі не обов’язково передбачає повну відмову від споживання хліба. Закваска є чудовим варіантом для багатьох людей, які часто стикаються з проблемами травлення.

Хліб, що печеться на заквасці, виготовляється без промислових дріжджів. Натомість використовуються дикі дріжджі та молочнокислі бактерії. Під час процесу ферментації вони розщеплюють частину вуглеводів. Цей процес полегшує перетравлення хліба та зменшує ймовірність здуття живота та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Хліб на заквасці допоможе зменшити здуття живота

Звичайно, слід пам’ятати, що кожен організм унікальний і може реагувати на їжу по-різному. Найефективнішим способом вирішення проблем з травленням є спостереження за реакцією організму на конкретні продукти. Корисно вести щоденник харчування.

Тож, наступного разу, коли захочеться бутерброд і ви не хочете, щоб живіт роздувся, оберіть хліб на заквасці.

Читайте також: