Останні новини

ТОП-8 корисних продуктів, які допоможуть не хворіти взимку

- 09 Лютого 2024, 14:02

Взимку легко підхопити застуду чи грип. Низькі температури, вітер, зміна погоди чи невідповідний одяг – це лише деякі аспекти, які мають значний вплив на збільшення кількості захворювань. Фактором, який істотно підвищує ймовірність ослаблення організму, є неповноцінне харчування з низьким вмістом вітамінів, мінералів і цінних поживних речовин. Ось список корисних продуктів, які варто включити у свій раціон у цю пору року. Завдяки їм імунна система відіб’ється від атаки хвороботворних мікроорганізмів.

Імбир

Він має зігріваючі властивості, тому його часто додають в зимовий чай разом зі скибочкою лимона і медом. Є багато доказів того, що ця звичка корисна для зміцнення імунітету. Виявляється, імбир має антибактеріальні та противірусні властивості. Також все більше говорять про його протизапальні властивості.

Морква

Цей помаранчевий овоч відомий насамперед високим вмістом каротиноїдів. Бета-каротин , перетворений на вітамін А, багато в чому зміцнює імунну систему. Одним з них є поліфренація лейкоцитів, тобто їх розмноження. Вироблені лімфоцити реагують на патогени, такі як бактерії та віруси, а потім починають їх знищувати.

Апельсини

Обов’язково включіть у своє меню апельсини. Ці цитрусові є потужною дозою вітаміну С, який відіграє багато важливих функцій для правильного функціонування всього організму. Разом з вітаміном А, флавоноїдами, каротиноїдами і клітковиною, що містяться в апельсинах, вони чудово зміцнюють імунітет. Фахівці рекомендують частіше вибирати свіжі фрукти, а не готові соки з додаванням цукру, які є в кожному магазині. Якщо ви не любите цілі шматочки цього цитрусового фрукта , відмінною альтернативою буде вичавити апельсиновий сік самостійно.

Ягоди

Чорниця є одним із найздоровіших фруктів, відомих своїми протимікробними властивостями. Крім того, їх часте вживання може зменшити запалення в організмі або допомогти швидше одужати під час інфекції. Цьому ефекту ми завдячуємо флавоноїдам, таким як гесперидин, який, крім своїх протизапальних властивостей, також полегшує симптоми астми та артриту.

Шпинат

Дієтологи та лікарі часто нагадують, що в нашому щоденному меню повинні бути зелені листові овочі. Серед них заслуговують на увагу шпинат, багатий вітаміном С. Ще одна їжа, яку варто їсти взимку, це листова капуста.

Яблука

Існує багато доказів того, що вживання яблук може зміцнити імунну систему. Це відбувається завдяки аскорбіновій кислоті і флавоноїдам, які мають антиоксидантні властивості. Вживання одного яблука в день може значно знизити ризик розвитку раку товстої кишки.

Брюсельська капуста

Вона є чудовим доповненням до збалансованої дієти. Цей хрестоцвітий овоч містить багато вітаміну С, який надзвичайно важливий для правильного функціонування організму. Брюссельська капуста також славиться своїми антиоксидантними та антибактеріальними властивостями. Варто включити його в свій раціон і їсти не тільки взимку, щоб насолодитися гарним настроєм і спокійним здоров’ям.

Часник

Ця рослина вже багато років вважається природним антибіотиком. Він багатий на вітаміни А, В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), РР ( ніацин ) і вітамін С, які також зміцнюють імунітет.

Читайте також:

 

По темі