Корінь петрушки: ваш секрет міцного імунітету та подолання запалень
Перше, що вам треба знати – не плутайте коренеплід петрушки з різновидами зелені. Цей овоч схожий на щось поміж морквою та пастернаком за виглядом. Розповідаємо, про корисні властивості кореня петрушки для нашого здоров’я.
Має багато корисних речовин
У 100 грамах кореня петрушки є половина добової норми вітаміну С та всі необхідні вітаміни групи В. Крім того, в ньому знайдете калій, магній, цинк, фосфор, залізо. Овоч також містить багато клітковини, але мало калорій та жирів.
Багатий на антиоксиданти
Антиоксиданти корисні для здоров’я. Вони не тільки знижують рівень стресу, але й борються з вільними радикалами, які негативно впливають на клітини та спричиняють хвороби.
Зменшує запалення
Корінь петрушки має протизапальний ефект. Вітамін С, цинк та магній контролюють запальну реакцію організму. Якщо ви регулярно їсте корінь петрушки разом з іншими овочами, ви не тільки зменшите запалення, але й уникнете деяких хронічних захворювань.
Посилює імунітет
Корінь петрушки містить клітковину та вітамін С, які дуже важливі для підтримки імунної системи. Вітамін С не тільки бореться зі стресом та шкідливими бактеріями, але й допомагає тканинам шкіри й травного тракту створювати бар’єр проти небезпечних речовин.
А клітковина сприяє росту здорових бактерій в травному тракті. Саме здорова мікрофлора кишкових бактерій захищає від інфекцій.
Що можна приготувати з кореня петрушки
Його можна їсти сирим або додавати до салатів. Також можна варити на пару, смажити чи тушкувати. Корінь петрушки добре смакує з смаженими овочами асорті. З коренеплода також можна зробити пюре чи додати до супів.
Корінь петрушки не рекомендується вживати вагітним та людям з каменями у нирках.