Здорові нічні перекуси: як заспокоїти апетит без шкоди для організму

Холодильник здається особливо спокусливим, коли ми намагаємося заснути або працюємо до пізньої ночі. Проте, часто вечірні перекуси можуть зіпсувати наші зусилля з підтримки фігури та здорового способу життя. Але не варто впадати в паніку! Існують безпечні продукти, які можна з’їсти в цей період, не завдаючи шкоди своєму організму.

Квашена капуста з хлібом з пророщеного зерна

Ця страва не тільки не сприятиме набору зайвих кілограмів, але може навіть допомогти вам схуднути.

Квашена капуста містить молочнокислі лактобактерії, які поліпшують травлення. Крім того, вона має властивості, що запобігають деяким захворюванням шлунково-кишкового тракту. Пророщене зерно, своєю чергою, багате на рослинну клітковину, вітамін E та мінерали.

Така комбінація надасть гарний вплив на скорочення м’язів кишківника, як результат — вранці ви можете прокинутися з плоским животом.

Варена грудка курки або індички

Нічний прийом їжі має бути або білковим, або містити клітковину, але не тваринний жир. Варена грудка (куряча або індича) є найбільш дієтичним варіантом завдяки низькій калорійності — 137 калорій і 147 калорій на 100 г відповідно. Однак, якщо у вас є проблеми з печінкою або нирками, така вечеря точно не буде корисною.

Салат з оливковою олією

Зелений салат, такий як айсберг, рукола або шпинат, є поживним перекусом у будь-який час доби. Ви можете додати до нього огірки, посипати кунжутними насіннями і полити оливковою олією, яка наситить салат додатковим смаком і забезпечить корисні жири, які необхідні для організму. Цей мікс задовольнить ваш апетит без негативного впливу на фігуру.