Лікар розповів, які продукти врятують від стресу

Професор Феліче Джека із Центру харчування та настрою у Мельбурні довів, що їжа має великий вплив на тіло і мозок людини. На цю тему він провів цікаве дослідження.

Дієта і стрес

У дослідженні взяли участь 67 осіб, які страждали депресією. Одна група учасників протягом 12 тижнів дотримувалися середземноморської дієти: вживала рибу, морські водорослі, креветки, овочі, а також зменшила вживання фастфуду, смаженої, жирної їжі та солодких напоїв. Інші не змінювали свій раціон.

По результатам, 32% з тих, хто дотримувався дієти, зміг позбутися депресії, став менше вживати ліки та покращив свій настрій.

Цілющі властивості середземноморської дієти

Професор вважає, що депресія та занепокоєння можуть бути пов’язані із запаленням мозку. На нашому настрою позитивно позначаються продукти-психобіотики. Вони добре впливають на бактерії в кишечнику, підвищують настрій та зміцнюють психічне здоров’я. Жирна риба та оливкова олія, які входять до середземноморської дієти, відрізняються протизапальним ефектом. Вони та інші продукти дієти сприяють зростанню “хороших” бактерій у кишечнику, а вони вже виробляють протизапальні речовини.