Як танці впливають на здоров’я: скільки калорій ви можете спалити

Танці – чудовий спосіб розкрити в собі нові сторони, позбутися стресу та насолодитися рухами під ритм музики. Незалежно від віку, статі або рівня підготовки, заняття танцями може мати безліч переваг для вашого здоров’я.

Розвиток координації та гнучкості

Танцювальні рухи вимагають точності, координації та гнучкості. Виконуючи різні комбінації, ви розвиваєте м’язи всього тіла.

Регулярні заняття допомагають покращити рухливість суглобів, що в свою чергу забезпечує більш ефективне виконання різних фізичних завдань в повсякденному житті.

Покращення психічного здоров’я

Танці мають позитивний вплив на психічне здоров’я людини. Під час занять ви віддаєтеся музиці та емоціям, що допомагає знизити рівень стресу та підвищити настрій.

Багато людей вважають танець ефективним засобом зняття напруги, покращення самодисципліни та підвищення самооцінки.

Фізична активність та спортивна форма

Заняття танцями зміцнюють серцево-судинну систему, поліпшують дихання та сприяють збереженню здорової ваги. Вони може бути чудовою альтернативою тренажерному залу або звичайним фізичним вправам, оскільки такі тренування поєднують фізичну активність і задоволення.

Скільки калорій спалюють танці

  • Хіп-хоп: за 60 хв хіп-хопу ви витратите від 370 (для людей з меншою масою тіла) до 610 (для тих, хто важить 82 кг і більше) калорій.
  • Сальса: приблизно 405 ккал за 60 хв для когось, вагою 63,5 кг, або близько 480 ккал для людини, вагою 82 кг.
  • Балет: за годину спалює від 380 до 450 балетних калорій.
  • Свінг: від 300 до 550 ккал.
  • Бальні танці: стилі з повільнішим темпом витратять від 150 ккал до 220 ккал, тоді як швидкі види – від 250 ккал до 320 ккал на годину.
  • Танці живота:  приблизно 270-320 ккал для менш інтенсивних версій та від 290 ккал до 360 ккал для швидших та вищих інтенсивних стилів.
  • Брейк-данс: 400-650 ккал на годину, або й більше, адже вимагає повної фізичної віддачі.
  • Народні танці: для повільних типів – 250-330 ккал, для швидших – від 310 ккал до 420 ккал.