Схуднення влітку: від яких продуктів краще відмовитися

Багато людей намагаються привести себе в форму саме влітку, адже це сезон фруктів та овочів. Однак, не слід забувати про смаколики, від яких слід відмовитися, щоб схуднути.

Морозиво та смузі

У спекотні дні дуже хочеться охолодитися чимось смачненьким: морозивом, прохолодним коктейлем, смузі, або іншими десертами. Проте, не слід забувати, що в таких продуктах міститься багато цукру.

Звісно, він є і в ягодах та фруктах, які в помірній кількості вживати просто необхідно.

Вуглеводи та крохмаль

До мінімуму треба звести продукти, де є крохмаль та багато вуглеводів. Це хліб, макарони, картопля, білий рис. Споживати їх можна в невеликій кількості, при цьому рахуючи калорії. Краще такі продукти замінити на цільнозерновий хліб, булгур, дикий рис, гречку.

Оброблена їжа

Це та їжа, яка швидко дає енергію, але насичує на короткий проміжок часу. Чипси, нагетси, піца, хот-дог, гамбургери, енергетичні батончики тощо. Окрім того, що після такої їжі зовсім скоро захочеться їсти, вона ще й містить жири, цукор, швидкі вуглеводи, словом, все те, що ніяк не посприяє схудненню.

Що обрати

Перевагу краще віддати продуктам, які надовго наситять. Це яйця, овочі, нежирні сорти сиру та м’яса, зелень. Якщо захочеться солоденького, то краще з’їсти якийсь фрукт, чи корисні солодощі: зефір, пастилу.