Дієтолог назвав найкорисніші види риби: вони підтримають здоров’я мозку та серця

Риба багата високоякісним білком, необхідним для побудови та відновлення тканин організму. Вона містть омега-3 жирні кислоти, які мають вирішальне значення для здоров’я мозку та серця. Вони відіграють важливу роль у покращенні функції імунної системи.

Користь риби

Риба містить вітаміни та мінерали, такі як вітамін D, селен, йод і фосфор, які підтримують здоров’я кісток, шкіри та імунної системи. Деякі види риби, такі як лосось і тунець, мають низький вміст жиру і є здоровою альтернативою червоному м’ясу, яке може викликати проблеми з серцем.

Регулярне вживання риби знижує ризик серцевих захворювань та інсульту. Важливо вибирати рибу, яка не містить токсинів. Багато з них можуть містити шкідливі для здоров’я речовини, такі як метилртуть, діоксини або поліхлоровані біфеніли. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський розповів про найздоровіші види риби.

1. Лосось

Дикий тихоокеанський лосось вважається рибою, вільною від шкідливих для здоров’я речовин. 100 г цієї риби містить 22 г цінного білка, а також інші цінні інгредієнти, такі як калій і ніацин, селен, вітамін B12 і омега-3 кислоти.

2. Сардини

Сардини потрапили до списку найкорисніших риб у світі. За словами дієтолога, вони не схильні накопичувати токсини, тому їсти їх можна скільки завгодно. У 100 г сардин міститься 24 г білка, а також вони багаті селеном, кальцієм, вітаміном B12 і омега-3 жирними кислотами.

3. Форель

Форель була також у списку доктора Кульчинського. На 100 г м’яса цього виду риби припадає 20 г білка. Крім того, це джерело калію, вітаміну B12, селену та омега-3 кислот.

4. Оселедець

Щоб переконатися, що м’ясо атлантичного оселедця не містить токсинів, вам слід шукати рибу, виловлену в регіонах Баренцового моря, Норвезького моря та Атлантики.

У 100 г оселедця міститься 18 г цінного білка, що містить велику кількість лейцину. Він також багатий вітаміном B12, омега-3 жирними кислотами, селеном і залізом.

5. Скумбрія

Атлантична скумбрія займає п’яте місце в списку видів риб з найменшою токсичністю. Вона містить 18 г білка на 100 г, а також багата селеном, залізом, вітаміном B3 і вітаміном B12.

Дієтолог рекомендує їсти дві-три порції риби на тиждень.

Читайте також: