Збірна України з футзалу перемогла на міжнародному турнірі в Португалії

25 серпня, у межах підготовки до ЧС-2024, збірна України з футзалу провела заключний матч на міжнародному турнірі в Португалії. Суперником була команда господарів.

Підопічні Олександра Косенка раніше здолали Коста-Рику (4:0) та Кубу (7:0), а тепер зустрілися з португальцями.

Синьо-жовті вже на початку непогано атакували, і на 7-й хвилині Мельник протягнув м’яч уперед і переграв кіпера суперників, відкривши рахунок.

На 13-й хвилині Шотурма пробив з ауту, а голкіпер зачепив м’яч, тому гол було зараховано. Водночас наша команда перебрала фолів, тож португальці заробили дабл-пенальті, але Сухов відбив удар Бруну Коєлью. На 16-й хвилині Шотурма ще раз підловив голкіпера суперників, цього разу ударом із кутового.

У другому таймі господарі почали відіграватися, на 27-й хвилині Сесіліу після подачі з кутового скоротив відставання. Проте невдовзі українці забили вчетверте — Чернявський влучним ударом головою в падінні замкнув передачу Сухова. Потім знову забив Сесіліу, проте вже за мить відзначилася збірна України, коли Швед після кутового вдало зіграв на добиванні.

На 36-й хвилині синьо-жовті продовжили забивати. На 36-й хвилині м’яч у сітку відправив Микитюк. Португальці зуміли забити втретє, але врятувати матч не мали шансів. Отже, 6:3 на користь збірної України, яка обіграла чинного чемпіона Європи та світу, заодно перемігши на міжнародному турнірі в Португалії.

Португалія — Україна — 3:6 (0:3)

Голи: Сесіліу (27, 35), Роша (37) — Мельник (7), Коррея (13, автогол), Шотурма (16), Чернявський (30), Швед (35), Микитюк (36).

Україна: Сухов — Швед, Микитюк, Чернявський, Шотурма; Ципун, Мельник, Семенченко, Педяш, Корсун, Жук, Зварич, Фаренюк, Абакшин.

Таким чином, Україна посіла 1 місце турнірної таблиці, маючи 9 очок, 2 місце – Португалія (6 очок), 3 місце – Коста-Рика (3 очки), 4 місце – Куба (0 очок).

Фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу 2024 року за участі збірної України проходитиме з 14 вересня до 6 жовтня  в трьох містах Узбекистану — Андижані, Бухарі й Ташкенті.

Читайте також: