Збірна України очолила медальний залік літнього чемпіонату світу з біатлону

У неділю, 25 серпня, в естонському Отепяя завершився літній чемпіонат світу з біатлону. Юніори та дорослі змагалися 23-25 серпня за нагороди в чотирьох дисциплінах: суперспринт, спринт, гонка переслідування та мас-старт.

Після того як юніори показали два фініші в топ-6, другий день змагань приніс Україні першу нагороду — “золото” Дмитра Підручного у чоловічому суперспринті.

Також українцям вдалося здобути подвійний подіум у двох стартах: Артем Тищенко приєднався до Дмитра Підручного на п’єдесталі суперспринту, а Вікторія Хвостенко та Олена Городна фінішували другою та третьою у спринті серед юніорок.

Найбільший медальний здобуток серед українців в Отепяї забезпечив Віталій Мандзин. 21-річний спортсмен виграв дві юніорські гонки поспіль: здобув “золото” у спринті та в гонці переслідування.

Здобутки України на літньому ЧС-2024

  • “Золото”: Дмитро Підручний (суперспринт), Віталій Мандзин (юніорський спринт, юніорська гонка переслідування)
  • “Срібло”: Артем Тищенко (суперспринт), Вікторія Хвостенко (юніорський спринт)
  • “Бронза”: Олена Городна (юніорський спринт)

В Естонії “синьо-жовті” здобули загалом шість медалей, додавши до перемог два “срібла” та одну “бронзу”, що дозволило Україні очолити загальний медальний залік, випередивши команду Чехії.

Літній ЧС-2024: топ-5 медального заліку

1. Україна — 3 “золота” + 2 “срібла” + 1 “бронза” = 6 медалей
2. Чехія — 3 + 1 + 4 = 8
3. Болгарія — 3 + 1 + 0 = 4
4. Латвія — 1 + 1 + 0 = 2
4. Словаччина — 1 + 1 + 0 = 2

Україна виграла медальний залік літнього чемпіонату світу вперше за вісім років. Востаннє це сталося у 2016 році, коли “синьо-жовті” здобули 11 медалей різного ґатунку, з яких чотири були золотими.

Читайте також: