Український біатлоніст Мандзин – дворазовий чемпіон світу серед юніорів

Український біатлоніст Віталій Мандзин став дворазовим чемпіоном світу серед юніорів. Сталося це за підсумками виступів Віталія у спринті та переслідуванні, де українець виборов “золото”.

У гонках взяли участь п’ятеро українців – Віталій Мандзин, Богдан Борковський, Сергій Супрун, Михайло Хміль та Єгор Макаренко. Віталій Мандзин став лідером після бездоганної стрільби лежачи, випередивши іншого українця Богдана Борковського. Його стрільба стоячи також була без промахів, що дозволило йому впевнено фінішувати першим у гонці зі спринту.

У гонці з переслідування Мандзин за результатами спринту стартував першим після спринту і зберіг лідерство, незважаючи на промах на першому вогневому рубежі. Борковський без помилок потрапив до топ-3, але отримав штрафне коло після другої лежачої стрільби і втратив дві позиції. Мандзин не допустив помилок на першій стоячій стрільбі, тоді як Супрун, Хміль і Макаренко отримали по одному штрафному колу, а Борковський — чотири.

На останньому вогневому рубежі Віталій допустив три помилки, але зберіг лідерство, випередивши найближчого переслідувача на 18.8 секунд. Трійку призерів склали норвежці Хавард Тостеруд і Сіверт Герхардсен, які також зробили по чотири помилки.

Окрім Мандзина, у топ-20 фінішували ще троє українців: Борковський — 11-й, Супрун — 13-й, Хміль — 19-й. Найгірший результат серед українців показав Єгор Макаренко, який фінішував 37-м, відставши від лідера на понад 4:39 хвилин.

Читайте також: