Український біатлоніст Сергій Телень відсторонений від змагань на чотири роки через позитивний допінг-тест

Національний антидопінговий центр України відсторонив біатлоніста Сергія Теленя від змагань на чотири роки. Спортсмен потрапив до списку дискваліфікованих атлетів станом на 12 серпня.

26-річного Теленя дискваліфікували через виявлення забороненої речовини триметазидину в його допінгпробі. Дискваліфікація біатлоніста офіційно почалася 25 квітня 2024 року і триватиме до 2028 року.

Наприкінці березня Телень ще брав участь в офіційних змаганнях, виступивши на чемпіонаті України в Буковелі, де його найкращим результатом було п’яте місце в масстарті.

У минулому сезоні він взяв участь лише в одному міжнародному старті — спринті Кубка IBU в австрійському Обертілліасі наприкінці лютого. З п’ятьма промахами на двох вогневих рубежах українець фінішував на 64-му місці.

За свою кар’єру Сергій Телень здобув “срібло” на юнацькому чемпіонаті світу 2016 року у спринті. Він також брав участь у юніорських чемпіонатах Європи та світу, ставав чемпіоном України в чоловічій естафеті (2017, 2020), змішаній естафеті (2018) та спринті (2019).

Читайте також: