ТОП-5 продуктів, які потрібно їсти ввечері, щоб покращити травлення

Вечеря – це надзвичайно важлива складова нашого харчування, і пропускати її не слід. Однак, щоб уникнути нічного розладу шлунка, важливо обирати правильні продукти.

Часто не вистачає часу та енергії на приготування смачної і здорової вечері. Буває також, що ви просто не знаєте, з чого почати і що покласти на тарілку, щоб уникнути безсоння. Тож, дієтологиня Еліз Вагнер поділилася кількома продуктами, які можуть вам допомогти.

Нежирний білок

До цієї категорії продуктів входять лосось, яйця, боби та горіхи. Вони багаті на поживні речовини та мають низький вміст жиру, що робить їх ідеальними для покращення травлення. Регулярне вживання нежирних білків сприяє підвищенню кислотності шлунка під час травлення, що дозволяє йому ефективніше розщеплювати їжу та прискорювати метаболізм.

Імбир

Хоча імбир не завжди очолює список улюблених продуктів, його користь для травлення неоціненна. Цей унікальний корінь допомагає покращити роботу шлунка та кишечника, активізуючи їхню перистальтику і збільшуючи вироблення слини.

Листова зелень

Листова зелень не є тим продуктом, від якого більшість людей у захваті. Однак вона забезпечує значну кількість поживних речовин і клітковини, які допомагають травленню та надають організму енергії. Листова зелень, як-от шпинат, листова капуста та рукола, також містить специфічні цукри, які сприяють здоровим кишковим бактеріям.

Трав’яні чаї

Це не їжа, але трав’яні чаї ідеально доповнюють будь-який прийом їжі. За словами Вагнер, вживання трав’яних чаїв, таких як імбир, м’ята перцева або ромашка, після обіду може заспокоїти травну систему та покращити травлення. Після завершення вечері заваріть чашку гарячого чаю, щоб розслабити шлунково-кишковий тракт і зменшити будь-який дискомфорт.

Газована вода з пробіотиками

Такі напої не тільки ароматизовані та смачні, вони також чудово впливають на травлення. В них міститься клітковина, що допомагає покращити функції вашої імунної системи. Хоча їх не слід використовувати як основне джерело волокнистої їжі, вони можуть стати чудовим доповненням до вашої вечері.

Читайте також: