Ці напої не слід пити в спеку: викличуть зневоднення та проблеми зі здоров’ям

Зневоднення – одна з найбільших загроз для організму влітку. На жаль, неправильно підібрані напої можуть нашкодити, а не допомогти. Деякі напої також можуть викликати зміну кольору шкіри. Чого слід уникати в жарку погоду?

Що не можна пити влітку

Напої з високим вмістом цукру посилюють спрагу, а не втамовують її. Це пов’язано з захисним механізмом організму, який хоче позбутися цукру (ось чому діабетики страждають від підвищеної спраги).

Газовані напої, які швидше заповнюють шлунок. Це робить неможливим продовжувати пити, навіть якщо ваше тіло може потребувати цього.

Відмовтеся від кофеїну та енергетичних напоїв

Алкоголь категорично заборонений, оскільки він має зневоднювальний ефект. Також слід уникати кофеїну, який прискорює метаболізм і, як наслідок, прискорює виведення рідини. В результаті ми можемо зневоднитися.

Особливо шкідливі енергетичні напої. У суміші з алкоголем вони можуть призвести до серцевих захворювань, але навіть «чисті» енергетики негативно впливають на здоров’я . «Укол» великої дози кофеїну в жарку погоду може додатково навантажити серцево-судинну систему, яка і без того перевантажена влітку. Енергетичні напої також містять велику кількість шкідливого цукру.

Теплий чай — це рецепт зволоження в країнах Північної Африки та Близького Сходу. Він викликає підвищене потовиділення, що охолоджує тіло. Однак у вологу тропічну спеку цей спосіб охолодження не працює.

Читайте також: