Крокуй з користю: скільки потрібно ходити, щоб худнути

Тяжкі фізичні навантаження не кожному під силу, та і часу на них може не вистачати. Проте можна хорошо себе почувати, ще й худнути, якщо робити необхідну кількість кроків щодня.

Поради від ВООЗ

Тренд на ходьбу з’явився зовсім недавно і відразу знайшов безліч послідовників. Якщо регулярно ходити, то можна покращити фізичну форму та покращити самопочуття.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує людям, які не мають хронічних захворювань, робити від 6000 до 8000 кроків на день. А підрахунок кроків стане ефективним методом стежити за своєю повсякденною діяльністю.

Проте кількість може бути меншою, якщо людина займається спортом. Тому, все індивідуально.

Якщо людина хоче схуднути, то потрібно робити якнайбільше кроків на день, до 10 000.

Вплив прогулянок на стан людини

Регулярна ходьба знижує кров’яний тиск, насичує киснем організм та зменшує стрес. Завдяки прогулянкам ми легше засинаємо, сон стає якіснішим, завдяки чому ми прокидаємося вранці відпочилими.

Регулярно ходити найбільше рекомендовано людям, які мають сидячу роботу і мало рухаються протягом дня, із-за чого страждають від болей у спині, втоми та поганої фізичної форми. Фахівці запевняють, що якщо робити не менше 6000 кроків щодня, то це допоможе зміцнити кістки та суглоби, покращити інтелектуальну функцію та загальне самопочуття.

Щоденна ходьба буде корисна і літнім людям для профілактики захворювань, пов’язаних із опорно-руховим апаратом. Систематичний рух – це профілактика серцево-судинних патологій, а також інсультів та інфарктів.

Якщо людина хоче схуднути, то бажано ходити швидше, це допоможе спалити більше калорій. Також треба не забувати і про інші фізичні навантаження, які пришвидшать процес, ну і звичайно, про правильне харчування, без якого усі спроби схуднути будуть марними.