Топ-5 продуктів, які містять антиоксиданти
Продукти з цими корисними сполуками називають “суперпродуктами”. Адже антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали, які можуть пошкодити клітинні білки і ДНК, що призводять до розвитку хвороб і швидкого старіння.
Член Інституту харчових технологій і професор харчових наук і харчування Каліфорнійського державного університету в Нортріджі Клаудіа Фахардо-Ліра назвала кращі продукти, в яких містяться антиоксиданти.
Чорниця
Ці ягоди у великій кількості містять антоціани. Це рослинні пігменти, які надають фруктам яскравий колір: синій, пурпуровий, яскраво-червоний, а ще діють, як антиоксиданти.
Горіхи пекан
Вони багаті білком, ненасиченими жирами, клітковиною. Є чудовим перекусом. Фахардо-Ліра зазначає, що якщо регулярно вживати горіхи пекан та інші горіхи, то значно зросте рівень антиоксидантів в крові.
Темний шоколад
Найкориснішим шоколадом вважається той, де не менше 70% какао. Саме в какао-бобах міститься велика кількість флавоноїдів. Ці корисні сполуки мають потужні антиоксидантні властивості.
Шпинат
У ньому міститься зеаксантин і лютеїн – антиоксиданти для користі очей. Ці корисні елементи здатні захистити від вікової макулярної дегенерації.
Буряк
Цей овоч багатий беталаїнами. Це пігмент, який відповідає за насичений пурпурно-червоний колір буряка. Та це не всі його властивості. Беталаїни знижують ризик раку товстої кишки і підтримують здоров’я травної системи.