Збірна Португалії подвоїла перевагу у першому таймі матчу Євро-2024 завдяки автоголу Туреччини (відео)

У суботу, 22 червня, збірні Туреччини та Португалії зустрілися в матчі другого туру групи F фінальної частини Євро-2024. Поєдинок проходить на стадіоні “Сігнал Ідуна Парк” у Дортмунді.

Вже на другій хвилині матчу збірна Португалії мала шанси розмочити рахунок: м’яч опинився в штрафному майданчику, де Роналду зорієнтувався найшвидше та пробив у правий нижній кут воріт. Однак, голкіпер Туреччини дотягнувся до м’яча рукою, не дозволивши йому потрапити в сітку.

На 7-ій хвилині Туреччина створила вкрай небезпечний момент для португальців, Актюркоглу замкнув прострільну передачу, але не зміг влучити по воротах.

За хвилину після цього Роналду знову не зміг реалізувати вкрай перспективну нагоду забити. Він вистрибнув назустріч поперечній передачі, але невдало пробив головою з району одинадцятиметрової позначки. М’яч пролетів високо над поперечиною.

Наразі Туреччина взяла гру під свій тотальний контроль, футболісти утримують м’яч, обмінюючись передачами в один-два дотики. І цей контроль таки допоміг Туреччині відкрити рахунок.

На 21-ій хвилині матчу Сілва отримав пас в штрафному майданчику та вгатив м’яч під праву стійку. У голкіпера Туреччини не було шансів щось вдіяти. Рахунок стає 0:1 на користь Португалії.

Буквально за кілька хвилин турки забили автогол, Акайдін направив м’яч у площину воріт своєму голкіперу, який вийшов із воріт. М’яч просто закотився у сітку. 0:2 на користь Португалії.

Туреччина намагалася дати відповідь, але безуспішно: Актюркоглу завдав перспективного удару в лівий нижній кут воріт, але Діогу Кошта запобіг голу, виконавши надзвичайний сейв і рахунок залишився незмінним.

Перший тайм добігає до кінця, суддя додав до основного часу +1 хв, проте це нічого не змінило. Команди пішли на перерву із рахунком 0:2 на користь Португалії

Стартові склади

  • Португалія: Кошта, Мендеш, Пепе, Діаш, Канселу, Пальїнья, Фернандеш, Вітінья, Леау, Бернарду Сілва, Роналду.
  • Туреччина: Баїндир, Челік, Акайдин, Бардакджі, Кадіоглу, Кокджу, Айхан, Акгюн, Чалханоглу, Актюркоглу, Їлмаз.

Читайте також: