Українська рапіристка Дарія Миронюк здобула “срібло” чемпіонату Європи

У швейцарському Базелі з 18 червня стартував чемпіонат Європи з фехтування. Упродовж шести днів на доріжках St. Jakobshalle учасники розіграують 12 комплектів нагород.

Україна відкрила лік нагородам на континентальній першсті. В особистій жіночій рапірі на другу сходинку п’єдесталу пошани підіймається 22-річна рапіристка Дарія Миронюк. На шляху до фіналу українка перемогла партнерку по команді Ольгу Сопіт (15:7), австрійку Олівію Вольгемут (15:11), ще одну подругу по команді Аліну Полозюк (15:13) та чемпіонку Європейських ігор-2023 з Польщі Юлію Валчик-Клімашик (15:11). У фіналі українка дала гідний бій, але все ж поступилася титулованій італійці Аріанні Ерріго — 10:15.

“Срібло”, яке виборола Дарія Миронюк, стало лише другою медаллю України в жіночій рапірі за всю історію чемпіонатів Європи після “бронзи” нинішнього старшого тренера нашої команди Ольги Лелейко в Генті-2007.

ЧЄ з фехтування триватиме до 23 червня. Cьогодні, 20 червня, змаганнями шпажистів та шаблісток завершиться розіграш особистих нагород змагань.

Читайте також: