Швейцарія оформила вихід у плей-офф Євро-2024, розписавши нічию з Шотландією

У черговому турі Євро-2024 у групі А зійшлись Шотландія та Швейцарія. “Тартанова армія” вийшла вперед вже на 13-й хвилині зустрічі: після навісу з кутового м’яч зрикошетив у ворота від Фабіана Шера. Однак в середині другого тайму швейцарці відігрались – божевільний удар вдався Джердану Шакірі. Представник Чикаго Файр скористався помилкою захисника, який віддав пас до своїх воріт, і з льоту пробив у дев’ятку.

До слова, Шакірі став першим гравцем, якому вдалось забити у кожному з шести останніх великих міжнародних турнірів (усі чемпіонати світу та Європи, починаючи з Мундіалю 2014 року).

Згодом Ден Ндоє вивів “хрестоносців” вперед, але боковий суддя зафіксував офсайд і гол не було зараховано.

На екваторі другої сорокап’ятихвилинки вже шотландці мали нарікати на фортуну, коли Хентлі, замикаючи подачу зі штрафного, спрямував м’яч у стійку. Наприкінці зустрічі арбітр скасував і другий гол швейцарців, зафіксувавши у Бреля Емболо положення поза грою.

Команді Мурата Якіна, однак, вистачило і нічиєї, аби з чотирма очками достроково вийти в 1/8 фіналу. Шотландці боротимуться з угорцями за третю сходинку, яка дозволить продовжити боротьбу на Євро-2024.

Читайте також: