Дозрівання не закінчується: 5 фруктів, які стануть ще смачнішими у вашій корзині

Купівля фруктів може здаватися простою справою, але це набагато більше, ніж просто вибрати ананас або пучок бананів і витратити на це весь день. Деякі фрукти перестають дозрівати відразу після збору, тоді як інші продовжують дозрівати з часом.

Крім того, різні фрукти дозрівають з різною швидкістю, тому правильний вибір і час покупки є надзвичайно важливими. Тож, розповідаємо, які фрукти продовжують дозрівати після покупки, а які ні, і як визначити, коли кожен з них готовий до споживання.

Фрукти, які дозрівають після покупки

Плоди, які продовжують дозрівати після того, як їх зібрали, називають клімактеричними.

Банани

Банани продовжують дозрівати після того, як їх зібрали та продали, тому важливо враховувати, коли і як ви плануєте використовувати фрукти. Якщо ви хочете насолодитися ними стиглими пізніше, вибирайте незрілі банани з повністю зеленою шкіркою. При кімнатній температурі їм знадобиться близько тижня, щоб дозріти.

Крім того, якщо ваші банани дозріли, і ви не готові їх використовувати, зберігайте їх у холодильнику кілька днів, щоб уповільнити процес.

Більшість кісточкових фруктів

При покупці в незрілому вигляді персикам, сливам, нектаринам і абрикосам в домашніх умовах знадобиться близько двох-трьох днів. Тому, якщо ви плануєте насолоджуватися цими кісточковими фруктами протягом наступного тижня або близько того, подумайте про покупку фруктів з різним рівнем стиглості.

Щоб визначити стиглість кісточкового плоду, обережно стисніть його. Незрілі фрукти будуть твердими, тоді як стиглі злегка піддаються натиску.

Груші

Груші збирають, коли вони зрілі, але не дозріли, оскільки вони не дозрівають на дереві. Однак вони дозріють при кімнатній температурі на вашій кухні після того, як ви принесете їх додому.

Хоча груші дозріватимуть при кімнатній температурі, ви можете прискорити процес, зберігаючи їх поруч із яблуками або бананами, які виділяють етилен, газ для дозрівання.

Стиглі груші матимуть деяку віддачу, коли ви їх стисните. Вони також не прослужать довго, тому вам потрібно буде з’їсти їх найближчим часом. В іншому випадку стиглі груші можуть зберігатися в холодильнику від трьох до п’яти днів.

Ківі

Ще один фрукт, який дозріває після того, як ви його купите, – ківі. Якщо ви не плануєте їсти фрукти відразу, шукайте недозрілі в продуктовому магазині; вони будуть дуже твердими на дотик.

У домашніх умовах ківі дозріє при кімнатній температурі протягом трьох-п’яти днів, особливо якщо його помістити поруч з бананами і яблуками.

При дозріванні ківі стане злегка піддаватиметься натиску.

Манго

Манго продовжить дозрівати після того, як ви принесете його додому, тому майте це на увазі, купуючи тропічний фрукт.

При зберіганні при кімнатній температурі незрілі манго будуть готові до вживання протягом трьох-восьми днів. Щоб скоротити процес до двох днів, помістіть плоди в коричневий паперовий пакет.

Стиглі манго матимуть легкий, солодкий аромат і злегка піддадуться легкому натисканню.

Які фрукти не дозрівають після збирання

Вишні

На відміну від інших кісточкових фруктів, вишні не продовжують дозрівати після того, як її зібрали.

Вибирайте вишні з блискучою шкіркою, яскраво-зеленими стеблами та твердою текстурою.

Не мийте вишні, поки не будете готові їх їсти, і зберігайте їх у холодильнику в не закритому пакеті.

Полуниця

Після того, як полуниця зібрана, процес дозрівання припиняється, тому обов’язково купуйте ягоди, зібрані на піку стиглості.

Зберігайте полуницю свіжою в холодильнику, і не мийте ягоди, поки не будете готові до вживання, оскільки вологість сприятиме розвитку цвілі.

Виноград

Вибирайте грона з яскраво-зеленими стеблами та без ознак в’янення. Можна провести тест: злегка струсіть гроно і виберіть те, де виноград залишається прикріпленим до стебла.

Перший крок у правильному зберіганні винограду – це не мити його перед зберіганням.

Зберігайте виноград у поліетиленовому пакеті з мікроперфорацією в найхолоднішій частині холодильника.

Ананас

Ананас – це ще один фрукт, який не дозріває після того, як його зібрали.

Стиглий ананас буде важким, матиме ароматний запах і буде трохи жовтого кольору. Уникайте ананасів із мінімальним запахом і більш зеленим відтінком, що вказує на те, що фрукти зібрали до того, як вони дозріли.

Зберігайте нерозрізаний ананас при кімнатній температурі протягом двох-трьох днів.

Читайте також: