Чи безпечно пити чай, заварений вдруге: медики дали відповідь

Українці люблять насолоджуватися гарячим чаєм зі смаколиками. Особливо популярним залишається чай у пакетиках, який дуже зручно заварювати. Багато хто робить це не один раз і навіть не двічі. Чи можна так робити?

За словами дієтологів, повторне заварювання чайного пакетика жодним чином не шкодить, проте і особливої користі в цьому немає. До того ж у пакетику міститься дрібно порізане листя. Чим тонше воно порізане, тим більше поживних речовин виділяється у воду під час заварювання. Тому з кожним наступним заварюванням користі від чаю стає менше.

Якщо людина надто економна і заварює пакетик втретє, то вона не отримає жодних поживних речовин у напої. Експерти зазначають, що лише перше заварювання дозволяє отримати найбільшу користь, особливо якщо використовується пакетований чай.

Щодо зеленого чаю, фахівці рекомендують не купувати його у пакетиках. Це пояснюється тим, що зелений чай вважається елітним, і виробники не кладуть таку категорію в пакетики. Зазвичай туди потрапляють залишки від обробки чайного листя, тобто дуже дрібні частинки.

Також варто пам’ятати, що повторне заварювання чаю у пакетиках може негативно вплинути на здоров’я. Особливо, якщо між першим та другим заварюванням пройшло значно часу.

Причина у тому, що на поверхні напою може утворюватися плівка з окислених поліфенолів, що створює ідеальні умови для розвитку плісняви та бактерій.

Читайте також: