ТОП-5 несподіваних корисних властивостей капусти, які змусять вас їсти її щодня

Цього літа, окрім сонячних ванн та освіжаючих коктейлів, не забудьте про один простий, але неймовірно корисний овоч – капусту. Дієтологиня Лаура Іу підкреслює, що цей хрестоцвітий овоч може стати справжньою скарбницею для вашого здоров’я, адже він володіє цілою низкою вражаючих властивостей.

Чим корисна капуста

Підсилює імунітет

Щоб підтримати свій імунітет, додайте більше капусти до свого раціону. Вона багата на вітамін С, діє як антиоксидант і допомагає боротися з вільними радикалами, які ослаблюють імунну систему. Крім того, у цьому овочі міститься вітамін А та цинк.

Сприяє здоров’ю очей

Капуста є джерелом лютеїну та зеаксантину, що робить її дуже корисною для ваших очей. Ці сполуки є антиоксидантами, які захищають очі від ультрафіолетового випромінювання.

Корисна для кишківника

Капуста є чудовим джерелом клітковини, необхідної для хорошого травлення. Вона містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину, що допомагає кишківнику працювати без збоїв.

Сприяє здоров’ю серця

Капуста є чудовою їжею для серця. По-перше, вона містить розчинну клітковину, яка допомагає виводити холестерин з організму. Також у капусті багато калію, який регулює артеріальний тиск і протидіє впливу натрію, мінералу, що підвищує тиск при надмірному споживанні.

Зміцнює кістки

Капуста також корисна для кісток. Вона містить вітамін К, який допомагає у засвоєнні кальцію, основного мінералу, необхідного для побудови міцних кісток. Крім того, вітамін К сприяє формуванню “кісткових білків”, які підтримують кістки міцними і знижують ризик переломів.

Читайте також: