Ангеліна Калініна не змогла реалізувати три матчболи та знялася з Ролан Гаррос-2024

Українська тенісистка Ангеліна Калініна (48 WTA) програла у першому раунді Ролан Гарросу-2024. У матчі першого кола колишня перша ракетка України поступилася колумбійці Камілі Осоріо (77 WTA).

На початку зустрічі Калініна вийшла вперед з рахунком 3:1 завдяки двом брейкам на геймах Осоріо. Цієї переваги українці вистачило, щоб завершити партію з рахунком 6:3.

Попри відносну рівність за кількістю віннерів (10:8 на користь Калініної) та невимушених помилок (9:11), українка домінувала за іншими аспектами гри. Зокрема, Калініна виграла 93% очок біля сітки, тоді як колумбійка мала лише 56%.

У другому сеті Калініна та Осоріо двічі обмінювалися брейками. У дев’ятому геймі українка мала брейкпойнт на подачі колумбійки, але не скористалася ним.

Третій сет не вдалося уникнути. Маючи три матчболи у 12-му геймі, Калініна не реалізувала жодного і дозволила Осоріо виграти на тай-брейку. Українка продовжувала грати активніше (17 проти 11 віннерів), але також зросла кількість її невимушених помилок (23 проти 17 у колумбійки).

У третьому сеті за рахунку 1:2 Калініна взяла медичний тайм-аут. Повернувшись до гри, вона дозволила Осоріо збільшити перевагу до двох геймів.

Коли рахунок став 1:4, Ангеліна оголосила про своє зняття, і Осоріо пройшла до наступного кола. Матч тривав 2 години і 28 хвилин.

  • Ролан Гаррос. Перше коло

Ангеліна Калініна (Україна) — Каміла Осоріо (Колумбія) 1:1 (6:3, 7:5, 1:4 — відмова)

Читайте також: