Еліна Світоліна обіграла екс-першу ракетку світу Плішкову та пройшла до другого кола Ролан Гаррос

Перша ракетка України Еліна Світоліна (19 WTA) здобула перемогу у своєму першому матчі на Ролан Гарросі-2024. Українська тенісистка у трьох сетах обіграла екс-першу ракетку світу, чешку Кароліну Плішкову (52 WTA).

У першому сеті Світоліна дозволила Плішковій повести з рахунком 3:1. Хоча згодом Еліна скоротила відставання до одного гейму (3:4), у наступному ж геймі чешка знову зробила брейк і реалізувала перший же сетпойнт.

Світоліна поступилася Плішковій у першій партії за кількістю віннерів (5 проти 9) та зробила більше невимушених помилок (12 проти 8), хоча відіграла більше брейкпойнтів, ніж її суперниця (57% проти 33%).

Вирішальним моментом у другому сеті був 10-й гейм на подачі Плішкової, який Світоліна виграла всуху, зрівнявши рахунок за партіями. Покращення якості гри забезпечило їй рівну кількість віннерів (по 10) та меншу кількість невимушених помилок (9 проти 14) як порівняно з суперницею, так і з першою партією.

У вирішальному сеті Світоліна двічі зробила ривок у два гейми завдяки брейкам. Повівши 4:2, українська тенісистка не дозволила Плішковій скоротити рахунок та довела гру до перемоги.

Матч між Світоліною та Плішковою тривав майже дві години (1 годину та 58 хвилин)

  • Ролан Гаррос. Перше коло

Еліна Світоліна (Україна, 15) — Кароліна Плішкова (Чехія) 2:1 (3:6, 6:4, 6:2)

Наступною суперницею української тенісистки стане переможниця протистояння француженок Фіони Ферро та Діан Паррі.

Читайте також: