Українські тенісистки стартували на Ролан Гаррос-2024: як минув перший день турніру

У неділю, 26 травня, свої виступи розпочала основна сітка головного етапу турніру Roland Garros-2024. У перший день змагань три українські тенісистки вийшли на корт: Даяна Ястремська, Марта Костюк і Леся Цуренко.

Ястремська та Костюк здобули складні перемоги і пройшли до другого кола змагань. Натомість, Цуренко завершила свої виступи на мейджорі, знявшись під час поєдинку через травму.

Результати українок на старті турніру

У першому раунді матчу Ястремська  (№32 WTA) вразила вольовим виступом, здолавши австралійку Айлу Томлянович (№207 WTA) з рахунком 3:6, 6:3, 6:3. Почавши з втрати першого сету, українка виявилася потужнішою у двох наступних.

  • Ролан Гаррос-2024. Перше коло

Айла Томлянович (Австралія, WC) — Даяна Ястремська (Україна) 1:2 (6:3, 4:6, 3:6)

Костюк (№20 WTA), стартуючи в основній сітці, здолала Лауру Пігоссі (№119 WTA) з Бразилії з рахунком 7:5, 6:7, 6:4. У третьому сеті українка опинилася в невигідному становищі, відстаючи 0:4, але зуміла здобути назад позиції. При рахунку 2:4 гра була зупинена через проливний дощ. Після поновлення гри Марта здобула чотири послідовні гейми і, врешті-решт, здобула перемогу в матчі.

  • Ролан Гаррос-2024. Перше коло

Лаура Пігоссі (Бразилія) — Марта Костюк (Україна) 1:2 (5:7, 7:6(4), 4:6)

Цуренко (№44 WTA) зіткнулася з хорваткою Донною Векич (№40 WTA), ведучи з рахунком 5:3 у першому сеті. Але потім Леся почала губити три гейми поспіль, і коли рахунок став 5:6 на користь суперниці, вона відчула біль у спині та зупинилася. Українка викликала медичний тайм-аут, але це не допомогло, і Цуренко прийняла рішення знятися з матчу.

  • Ролан Гаррос-2024. Перше коло

Леся Цуренко (Україна) — Донна Векич (Хорватія) 5:6 (відмова)

У другому колі Ястремська зіграє проти китаянки Яфань Ван (№68 WTA), а Костюк зіткнеться з хорваткою Донною Векич, яка пройшла перший раунд за відмовою Цуренко.

Нагадаємо, цього року в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції нашу країну представляють шість тенісисток. Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна та Юлія Стародубцева зіграють свої матчі першого кола у понеділок, 27 травня.

Світоліна зустрінеться з чешкою Кароліною Плішковою, Калініна зіграє проти колумбійки Каміли Осоріо, а Стародубцева, яка раніше подолала кваліфікацію, дебютує в основній сітці Roland Garros матчем проти іспанки Крістіни Букси.

Читайте також: