Шість тенісисток України здобули путівки до основної сітки Вімблдона-2024: хто поїде до Лондона

Шість українських тенісисток увійшли до основної заявки на Вімблдон-2024. Список гравчинь опубліковано на офіційному сайті турніру.

Сіяними на Вімблдоні стартуватимуть три українки: Еліна Світоліна, Марта Костюк і Даяна Ястремська. У основній сітці, але без посіву, виступатимуть Леся Цуренко, Ангеліна Калініна та Катерина Байндль.

До альтернативного списку потрапили ще чотири українські тенісистки, серед яких найвище місце займає Дарія Снігур — 26-та в черзі на місце в основній сітці.

У цьому році на кваліфікації Вімблдона очікується участь Дарії Снігур (WTA 123), Юлії Стародубцевої (WTA 144), Катаріни Завацької (WTA 201) та Анастасії Соболєвої (WTA 248). Зазначимо, що для Стародубцевої та Соболєвої це буде дебют на кортах Вімблдона, а Снігур і Завацька спробують вперше пробитися до основної сітки.

Українки, які стартують в основній сітці Вімблдона:

  • Еліна Світоліна (WTA 17)
  • Марта Костюк (WTA 20)
  • Даяна Ястремська (WTA 32)
  • Леся Цуренко (WTA 44)
  • Ангеліна Калініна (WTA 56)
  • Катерина Байндль (WTA 86)

Ангеліна Калініна потрапляла до посіву на чотирьох попередніх мейджорах поспіль. Зокрема, на Вімблдоні 2023 року вона була 28-ю сіяною. Проте з початку травня Калініна втратила 25 позицій у рейтингу, не зумівши захистити очки за фінал WTA 1000 у Римі. Нині вона займає 56-ту позицію у світовому рейтингу.

Еліна Світоліна — чинна півфіналістка Вімблдона. Минулого року вона повторила свій особистий рекорд на цьому турнірі, досягнутий у 2019 році, але поступилася Маркеті Вондроушовій у півфіналі.

Для Марти Костюк та Даяни Ястремської найкращі результати на Вімблдоні — вихід до третього та четвертого раундів відповідно. А Леся Цуренко минулого року вперше досягла четвертого кола на цьому турнірі.

Основна частина Вімблдона-2024 розпочнеться 1 липня. Лідером посіву турніру стане полька Іга Швьонтек (WTA 1), яка минулого року дійшла до чвертьфіналу.

Читайте також: