Стародубцева обіграла Завацьку у кваліфікації Ролан Гаррос

Старт кваліфікації Відкритого чемпіонату Франції з тенісу (Ролан Гаррос) у жіночій сітці відзначився українським протистоянням. У ньому Юлії Стародубцевій вдалося взяти гору над Катаріною Завацькою у трьох сетах.

Поєдинок тривав дві години та 19 хвилин, причому він на деякий час переривався через дощ.

Перший раунд Стародубцева виграла доволі впевнено – 6:3. У другій партії вона вела 4:1, але потім Завацька взяла чотири сета поспіль і була максимально близькою до реваншу на своїй подачі, не зумівши реалізувати чотири сетболи. У результаті справа дійшла до тай-брейку. Юлія з четвертої спроби реалізувала матчбол – 7:4.

Раніше сьогодні перший раунд відбору здолала Дарія Снігур, яка обіграла гречанку Деспіну Папаміхаїл. До цього свій матч на старті кваліфікації Ролан Гаррос програла Катерина Байндль, а у чоловічій сітці не зумів пройти далі Віталій Сачко.

Нагадаємо, до заявки основної сітки Ролан Гаррос увійшли п’ять українок. Виступить на ґрунтовому турнірі Великого шолому перша ракетка України Еліна Світоліна, яка отримала 17-й турнірний номер. Також у заявному листі – Марта Костюк (№26), Ангеліна Калініна (№32), Даяна Ястремська (№33) та Леся Цуренко (№41).

Читайте також: