Юлія Стародубцева пробилася до фіналу кваліфікації на Ролан Гаррос-2024

Українська тенісистка Юлія Стародубцева (WTA 144) вийшла до фіналу кваліфікації на Ролан Гаррос-2024, перемігши в півфіналі китаянку Сяоді Ю (WTA 213).

У першому колі кваліфікації відбулося “українське дербі” між сіяною Юлією Стародубцевою та Катаріною Завацькою (WTA 201). У двогодинному матчі Стародубцева перемогла суперницю у двох сетах і пройшла до наступного етапу.

У півфіналі українка зустрілася з несіяною представницею Китаю Сяоді Ю, з якою раніше не грала в офіційних матчах.

На початку першого сету тенісистки йшли на рівних, виграючи гейми на своїх подачах. Однак у четвертому геймі українка допустила брейк, дозволивши китаянці вийти вперед. Проте більше Стародубцева не допускала помилок, вигравши наступні п’ять геймів і завершивши сет з рахунком 6:3.

Ключовим моментом другого сету став шостий гейм. За рахунку 3:2 Сяоді Ю допустила брейк, що дозволило Стародубцевій збільшити відрив до двох геймів. Після цього українка виграла ще два гейми поспіль і завершила сет з рахунком 6:2.

Матч тривав 1 годину 34 хвилини. За цей час Стародубцева не зробила жодного ейсу і допустила дві подвійні помилки.

  • Кваліфікація на Ролан Гаррос-2024. Півфінал

Сяоді Ю (Китай) – Юлія Стародубцева (Україна) 0:2 (3:6, 2:6)

У фіналі Стародубцева зіграє з Мариною Стакушич (Канада, WTA 184).

Зазначимо, що Стародубцева – єдина українка, що дійшла до фіналу кваліфікації на Ролан Гаррос-2024. До цього зупинилась у півфіналі Дар’я Снігур, а в першому колі вилетіли Катерина Байндль, Катерина Завацька та Віталій Сачко.

Читайте також: