Локшина ширатакі: що це за продукт та які має корисні властивості

Вам не потрібно відмовлятися від улюблених спагетті, щоб залишатися стрункими. Навіть люди, які борються з діабетом і харчовою непереносимістю, можуть вживати цю локшину без проблем. Мова йде про локшину ширатакі.

Що таке локшина ширатакі

Її виготовляють з бульби рослини під назвою конняку. Вона не містить цукру та глютену. Крім того, вона надзвичайно низькокалорійний, тому її все частіше використовують люди, які хочуть скинути кілька кілограмів.

Паста на 97 відсотків складається з води, а решта три відсотки – це борошно зі згаданої рослини. Цей вид продукту містить виключно цінну клітковину, отриману з бульб китайського A. konjac.

Сама локшина желатинова, зі слизькою поверхнею та гумовою текстурою, і її часто продають у пакетику з рідиною, щоб уникнути висихання. Щоб її приготувати, все, що потрібно –  злити рідину, промити локшину та додати її до будь-якої страви, яку ви готуєте. Ширатакі не має особливого смаку, кип’ятіння протягом короткого часу просочує локшину смаком бульйону.В мисці з гарячим бульйоном ця локшина не стане кашкоподібною. Але її не обов’язково варити – додайте прямо в холодний літній салат, засмажку або бульйон.

Користь ширатакі

Встановлено, що споживання ширатакі знижує рівень глюкози та холестерину в крові. Достатньо щодня включати в раціон 0,7 г КГМ/100 ккал.

Паста ширатакі ідеально підходить не тільки для людей з діабетом 2 типу, але також для людей з непереносимістю глютену або целіакією. Її також охоче використовують ті, хто хоче зменшити кількість споживаних вуглеводів і скинути зайву вагу.

Читайте також: