Як швидко набрати вагу: допоможуть дієта і фізичні вправи

Люди бувають різні, і це стосується не тільки характеру, але і зовнішнього вигляду, і схильності організму до різних захворювань або станів. Наша фігура і схильність до набору або схуднення також є індивідуальною особливістю, записаною в наших генах, тому ми виглядаємо дуже по-різному. Переважна більшість людей задається питанням про те, як схуднути, але є й ті, кому цікаво, як швидко набрати вагу.

Дієта

Задаючись питанням про те, як швидко набрати вагу, багато людей розглядають збільшення кількості калорій, але не звертають увагу на їх якість. Це дуже важливо – якщо ви хочете набрати вагу, варто робити це з розумом і забезпечувати свій організм продуктами, які сприятимуть рівномірному набору ваги.

Коли ми намагаємося набрати вагу, вживаючи тільки шкідливі для здоров’я продукти, наприклад, фаст-фуд, ми забезпечуємо наш організм лише великою кількістю простих цукрів, шкідливих жирів і білків тваринного походження. Ці речовини змушують їжу довго залишатися в шлунку, перешкоджаючи відчуттю ситості, і, крім того, вони накопичуються в організмі у вигляді жирової тканини, що призводить до неестетичної та неоднорідної зовнішності.

Так як же швидко набрати бажані 5 або 10 кг? Варто подбати про правильне харчування – рівномірність прийому їжі – запорука успіху! Ви повинні їсти від 4 до 6 невеликих прийомів їжі щодня в один і той самий розклад.

У цю «шістку» повинні входити сніданок, обід і вечеря, а також перекуси: другий сніданок, десерт і полуденок. Варто подбати про різноманітні продукти, які задовольнять потреби організму. Дуже важливим елементом раціону є білки рослинного походження і ненасичені жирні кислоти, а також вітаміни, що містяться у фруктах і овочах.

Вправи

Якщо вам цікаво, як швидко набрати вагу, ви повинні знати, що це точно не буде швидким процесом. Якщо ви хочете зберегти здоров’я, вам слід запастися терпінням, тому що набір ваги повинен бути поступовим і рівномірним.

Незамінним елементом у процесі здорового набору ваги є фізична активність. Як не парадоксально, адже, здавалося б, це варіант лише для людей, які прагнуть скинути зайву вагу. Однак виявляється, що фізичні вправи чудові з двох причин.
Перший — стимулювати апетит — коли ми тренуємось і спалюємо калорії, ми відчуваємо втому та голод, що спонукає нас їсти їжу. По-друге, фізичні вправи запобігають накопиченню жирової тканини на користь м’язової тканини, завдяки чому ми виглядаємо естетичніше та почуваємося краще.

Давно відомо, що м’язова тканина важить більше, ніж жирова, але завдяки своїй структурі займає менше місця. Тим не менш, мускулисте тіло виглядає більшим, але підтягнутим і здоровим. Щоразу, коли у вас виникає питання про те, як швидко набрати або схуднути, пам’ятайте, що здоров’я – це найважливіше, і на все потрібен час.

Читайте також: