Еліна Світоліна не змогла захистити титул: українка програла у 1/8 фіналу WTA 500 в Страсбурзі

Перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 17) зазнала поразки у другому колі турніру WTA 500 у Страсбурзі, Франція, поступившись у трьох сетах представниці Франції Кларі Бюрель (WTA 43).

Світоліна, отримавши сьомий номер посіву, у першому колі здолала несіяну французьку тенісистку Діан Паррі в двох сетах.

У другому колі суперницею Світоліної стала 43-тя ракетка світу, Клара Бюрель. Раніше тенісистки двічі зустрічалися на корті, і обидва рази перемагала українка. Востаннє вони змагалися в Страсбурзі-2023, коли Світоліна здобула титул чемпіонки.

Як пройшов матч Еліни

Перший сет пройшов у рівній боротьбі. До восьмого гейму жодна з тенісисток не програвала на своїй подачі. Світоліна першою дозволила суперниці зробити брейк, але в десятому геймі зрівняла рахунок. Партія дійшла до тайбрейку, де перемогу здобула Бюрель.

У другому сеті ініціативу захопила українка, повівши з рахунком 4:1. Француженка відіграла три гейми, але в десятому геймі поступилася на своїй подачі, дозволивши Світоліній зрівняти рахунок у матчі.

Третій сет став розгромним для Еліни: вона змогла виграти лише один гейм. Сет завершився поразкою українки 1:6. Матч тривав 2 години 18 хвилин. Світоліна не зробила жодного ейсу і допустила п’ять подвійних помилок.

  • WTA 500. Страсбург. Друге коло

Клара Бюрель (Франція) — Еліна Світоліна (Україна) 2:1 (7:6(1), 3:6, 6:1)

Світоліна стала першою з українок, хто припинив виступи на турнірі WTA 500 у Страсбурзі. Натомість до чвертьфіналу пробилася Ангеліна Калініна, яка у трьох сетах перемогла француженку Фіону Ферро.

Читайте також: