Тренування на велотренажері: скільки калорій можна спалити та як часто займатися

Регулярна фізична активність дуже важлива для підтримки здоров’я та фізичної форми. Це не тільки дозволяє сформувати тіло, але і збільшує спалювання калорій, що дуже важливо для людей, які намагаються схуднути. Скільки потрібно займатися на велотренажері, щоб досягти бажаних результатів, розповіла дієтологиня Кароліна Топольська.

Скільки калорій спалює велотренажер

“Перш за все, варто пам’ятати, що кожен крок хороший і доцільний. Ви можете піти в спортзал, на прогулянку, біг підтюпцем, плавання або їзду на велосипеді”, – зазначає експерт.

Скільке саме калорій спалює велотренажер, чітко визначити важко. Кінцеве значення може залежати від інтенсивності тренування та його тривалості, а також від ваги користувача. Прикладом може служити той факт, що ми будемо спалювати різну кількість калорій під час роботи на велотренажері, під час 20-хвилинної розважальної їзди або 60-хвилинної їзди в трохи швидшому темпі. Проте рекомендується будь-який тип, тому що “рух – це здоров’я”. Однак передбачається, що протягом години їзди на велотренажері в середньому темпі можна спалити приблизно від 250 до 700 калорій.

Скільки займатися

Тренери рекомендують займатися на велотренажері не менше 2-3 разів на тиждень. Якщо можете, сідайте на велотренажер щодня. Якщо ви плануєте свої заняття на 7 днів на тиждень, присвятіть 3 дні інтенсивним тренуванням, а решта 3 дні вільній і неквапливій їзді в темпі, який приносить вам задоволення.

Харчування також важливе

Коли ви хочете скинути зайву вагу, правильне харчування та фізична активність будуть дуже важливі. Що стосується питань харчування, воно повинне бути здоровим і базуватися на овочах, фруктах, цільнозернових продуктах, натуральних молочних продуктах, нежирному м’ясі, рибі, бобових, рослинних оліях, горіхах, насінні. Також дуже важлива гідратація організму – приблизно 30 мл на кілограм ваги на день.

Читайте також: