Лікарі назвали напій, який допоможе гіпертонікам нормалізувати підвищений тиск

Нормалізація тиску передбачає зменшення споживання солі та алкоголю, відмову від куріння, активний спосіб життя та виключення шкідливих для судин продуктів. Однак лікарі виявили, що існує напій, який також ефективно знижує високий тиск.

Звана “тихою вбивцею”, гіпертонія часто лишається непомітною через відсутність явних симптомів. Цей стан поступово розвивається, але може швидко призвести до серйозних ускладнень серцево-судинної системи.

Який напій допомагає нормалізувати підвищений тиск

Дослідження показали, що гранатовий сік, доступний у більшості супермаркетів, може допомогти знизити кров’яний тиск.

Його корисність зумовлена вмістом антиоксидантів та поліфенолів, зокрема дубильних речовин і пунікалагінів, які зменшують тиск за допомогою декількох механізмів:

  • розширюють артерії за рахунок оксиду азоту;
  • підвищують еластичність артерійних стінок, поліпшуючи їх функціонування;
  • блокують дію ангіотензинперетворюючого ферменту, що сприяє зниженню артеріального тиску;
  • зменшують згортання тромбоцитів, покращуючи кровообіг.

Дослідження показали, що споживання 50 мл гранатового соку двічі на день протягом двох тижнів знижує артеріальний тиск на 5%, а щоденне споживання 200 мл протягом року – на 21%. Однак споживання понад 240 мл щодня протягом року не призводить до подальшого зниження тиску.

Корисні властивості гранатового соку

Гранатовий сік також багатий вітамінами С, Е, К, фолієвою кислотою, калієм, магнієм та іншими антиоксидантами, що сприяють контролю тиску, нормалізації холестерину та загального здоров’я серцево-судинної системи.

Крім цих властивостей, cік граната має високий вміст поліфенолів, а також протизапальну дію. Хоча потребується більше досліджень, щоб повністю зрозуміти його вплив на тиск, останні висновки вчених свідчать про користь включення цього напою до раціону як частини здорового способу життя.

Читайте також: