Названо продукти, які шкодять здоров’ю при щоденному вживанні

Хоча самі по собі ці продукти не є смертельно небезпечними, їх регулярне вживання може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Дієтологи рекомендують обмежити споживання цих продуктів, щоб не нашкодити організму.

Продукти з нульовим вмістом жиру

Зазвичай вважається, що продукти з нульовим вмістом жирів — обов’язкова складова будь-якої дієтичної програми. Проте за думкою фахівців, це не зовсім безпечна теорія. Організму потрібні жири для нормального функціонування, тому відмовлятися від них не рекомендується. Крім того, у продуктах з низьким вмістом жирів часто зустрічаються трансжири, які допомагають продуктам зберігатися. Такі продукти слід вживати не частіше, ніж один раз на місяць.

Напівфабрикати

Хоча вони дуже зручні, оскільки не потребують багато часу на приготування, вони також можуть завдати шкоди вашому здоров’ю. У них міститься велика кількість солі, хімічних речовин, консервантів та смакових добавок, які можуть нашкодити організму протягом кількох місяців. Також варто пам’ятати, що півфабрикати підвищують рівень холестерину в крові.

Мюслі

Якщо ви готуєте мюслі самостійно, то це дуже добре. Але готові мюслі можуть бути справжньою «цукровою бомбою» для вашого організму. За словами дієтологів, у 100 г готового продукту майже 400 калорій! Уявіть ті навантаження на шлунково-кишковий тракт та печінку при постійному вживанні подібних готових сніданків.

Читайте також: