Додайте цей незвичний інгредієнт до чаю та отримайте максимум користі від такого напою

Чай з пшоном – традиційний напій казахстанців. Якщо ви коли-небудь відвідували цю цікаву країну, то навряд чи пропустили можливість спробувати його. Але небагато хто усвідомлює, що цей напій є дуже корисним.

Чим корисний чай з пшоном

Користь чаю з пшоном для здоров’я важко переоцінити. Він має сечогінну та протизапальну властивості, сприяє виведенню токсинів та зміцненню імунітету. Цей напій також покращує стан шкіри, волосся та нігтів, позитивно впливає на метаболізм.

Крім того, споживаючи чай з пшоном, ви відчуєте, що ваші кістки стають міцнішими, кровообіг поліпшується, тиск нормалізується. Цей напій має властивості, що сприяють загоєнню ран, покращують роботу кишківника та шлунка, знижують рівень цукру в крові.

Фахівці стверджують, що чай з пшоном варто вживати для профілактики серцево-судинних захворювань, діабету, онкології, застуди, а також для лікування певних проблем з ШКТ. Чай з пшоном також допомагає схуднути і покращує стан шкіри.

Пшоно багате вітамінами, зокрема групи В та РР, а також калієм, магнієм та фосфором. На додаток, у пшоні міститься більше фосфору, ніж у м’ясі.

Як правильно готувати такий напій

Щоб правильно заварити чай з пшоном, спочатку треба обсмажити крупу. Потім її змішують з гранульованим чаєм і заливають окропом — на кожну чашку води береться одна ложка такої суміші.

Чай з пшоном заварюється протягом 5-7 хвилин, але не більше — інакше напій може вийти занадто гірким.

Читайте також: