Які продукти не можна їсти натщесерце: така їжа може викликати розлади травлення

Вони смачні та корисні, але можуть викликати багато проблем з травленням. Варто знати, які продукти не можна їсти натщесерце. Це позбавить нас від дискомфорту і проблем. Виявляється, здорова та поживна їжа також може бути шкідливою, якщо ми їмо її в невідповідний час.

Кава

Для багатьох це перший прийом їжі. Це помилка. Кава сильно подразнює шлунок, що може призвести до болю в животі, а в майбутньому навіть до виразки. Пити каву слід тільки після їжі. Ні раніше, ні замість.

Цитрусові

Вони смачні і корисні, але при вживанні натщесерце можуть дратувати шлунок. В результаті це призводить до болю в животі, печії, а іноді навіть до виразки шлунка.

Сирі овочі

Їх перетравлення вимагає певних зусиль і не рекомендується починати день з сирих овочів. Звичайно, якщо ви їсте бутерброд з помідорами, нічого не повинно статися. Однак сирі овочі натщесерце можуть викликати сильний біль у шлунку.

Газовані напої

Солодкі газовані напої шкідливі для здоров’я, і від них краще взагалі відмовитися. Однак, якщо мова йде про газовану воду, то її краще пропустити тільки вранці. Це може дратувати шлунок і викликати метеоризм. Крім того, холодна вода негативно впливає на процес травлення.

Солоні огірки

Мариновані огірки і капуста дуже корисні і ідеально підходять для вечері. Однак не слід їх вживати натщесерце. Ймовірно, це призведе до сильного болю та здуття живота.

Гострі страви

Вони подразнюють шлунок і збільшують вироблення шлункової кислоти. Категорично не рекомендується їсти їх на голодний шлунок.

Йогурт

Дивно, але йогурт – зовсім не ідеальний перший прийом їжі. Якщо ми їмо його натщесерце, ми не наражаємо себе на неприємні захворювання, але значно знижуємо його оздоровчі властивості. Вважається, що соляна кислота з шлунка вбиває йогуртові культури бактерій, які дуже корисні.

Дріжджове і листкове тісто

Через наявність дріжджів, якщо вживати натщесерце, це може дратувати шлунок і викликати метеоризм.

Солодощі

Вони швидко підвищують рівень цукру, який швидко падає за короткий час. Це створює навантаження на підшлункову залозу і закінчується нападами голоду. Крім того, коли ви набиваєтеся солодощами, у вас, ймовірно, не буде бажання, часу чи місця в шлунку для поживної їжі.

Читайте також: