Не апельсинами єдиними: 5 фруктів, які допоможуть вам отримати достатньо вітаміну С

Весна – це не лише пора розквіту природи, але й час стрімких змін погоди, коли організм стає більш вразливим до застуди та інших інфекцій. Тому так важливо подбати про зміцнення імунітету. Тож, радимо у цей період не лише споживати апельсини, а й включати до раціону більше фруктів, багатих на вітамін С.

Полуниця

Незабаром розпочнеться сезон полуниці, і тоді ви матимете можливість отримати достатню порцію вітаміну С. Можливо, ви й не здогадувалися про це, але вже у половині порції цієї ягоди міститься 49 мікрограмів цього вітаміну.

Навіть якщо вам недоступна місцева полуниця, ви легко зможете знайти її у магазинах, і вона все одно буде допомагати вам отримати потрібні поживні речовини, навіть у замороженому вигляді.

Ківі

Ківі – це не лише смачний, терпкий і соковитий фрукт, але й дуже поживний. У ньому ви знайдете клітковину та кілька важливих мікроелементів, включаючи велику кількість вітаміну С. Цей тропічний продукт буде корисним додатком до вашого щоденного раціону.

Грейпфрут

Звісно, не всіх приваблює грейпфрут через його гіркий смак. Проте багато людей починають свій день з цього великого цитрусового, і це не даремно. В половині грейпфрута міститься 39 мікрограмів вітаміну С, а в склянці його соку – навіть 70 мікрограмів.

Яблука

Навіть звичайні яблука, доступні кожному, містять достатню кількість вітаміну С. Їхнє споживання також корисне завдяки великій кількості клітковини. Хоча у яблуках міститься менше цього вітаміну – всього 8 мікрограмів, вони все ще корисні для вашого здоров’я.

Ананас

Якщо ви полюбляєте ананас, ви зможете насолоджуватися не лише його екзотичним смаком, а й великою користю для здоров’я. Цей фрукт багатий на вітамін В6, магній, залізо, кальцій і, звісно ж, вітамін С.

Читайте також: