Дієтологи назвали 3 найкращі заморожені фрукти для схудення
Не секрет, що фахівці з харчування рекомендують збільшити споживання фруктів і овочів, особливо якщо ваша мета – схуднення.
На жаль, за даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, лише близько 12% людей з’їдають рекомендовану добову норму фруктів. Якщо ви не отримуєте достатньої кількості поживних речовин, спробуйте додати до раціону заморожені фрукти. Вони доступні, дешеві та готові до вживання – їх не потрібно мити чи різати.
Чи корисні заморожені фрукти?
Всупереч чуткам, заморожені фрукти так само поживні, як і свіжі. Вони містять харчові волокна, а також зберігають велику частину вітамінів і мінералів, які допомагають довше залишатися ситими та сприяють схудненню. Щоправда, є нюанс – якщо розморозити їх лише один раз. При повторному заморожуванні значна частка корисних речовин втрачається.
3 найкращі заморожені фрукти для схуднення
Банани
За словами експерта з кулінарного харчування та автора кулінарних книг Венді Джо Петерсона, заморожені банани – одні з найкращих фруктів, які варто мати під рукою.
“Заморожені банани є ідеальним доповненням до смузі, що допомагає створити вершково-солодку консистенцію, надаючи додатковий заряд поживних речовин”, – каже вона.
За даними Міністерства сільського господарства США, один маленький банан містить 3 грами клітковини, а також пребіотики, корисні для кишківника, і калій, що сприяє зниженню кров’яного тиску.
Терпкі вишні
Заморожена вишня містить вітаміни А, С та К, антоціани, флавоноїди, фолієву кислоту та калій. Ці нутрієнти можуть бути корисними для зменшення запалення, профілактики серцево-судинних захворювань, підвищення імунітету та покращення стану шкіри. Заморожена вишня також містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом та запаленням в організмі. А мелатонін, що є в її складі, може допомогти покращити якість сну та підтримати нормальний режим.
Манго
Не дарма давні індуси називали манго джерелом життєвих сил. Цей заморожений плід має не тільки прекрасний смак та аромат – у його складі поєдналися понад 20 вітамінів та мінералів, корисних речовин для здоров’я людини. Крім того, мангіферин, який входить до складу фрукту, допомагає регулювати цукор у крові, що робить його надзвичайно корисним для діабетикиів.
При багатьох корисних властивостях манго може викликати алергічні реакції. Тому потрібно обережно ставитися до першого вживання. Не варто захоплюватися незрілим манго із зеленим відтінком шкірки – він може порушувати нормальну роботу ШКТ та викликати кольки.
Читайте також:
- Зберігайте ці 5 продуктів в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими
- Цей чай є одним з найсмачніших: пийте його регулярно для зміцнення свого серця та зниження рівня холестерину