Як насолодитися шоколадом без шкоди для талії: поради дієтологині

Солодощі та вуглеводні продукти не є найкращими союзниками для тих, хто бажає мати привабливу фігуру. Хоча існують способи приготування хліба, макаронів та рису, які допомагають уникнути зайвої ваги, з солодощами справа трошки складніша. Проте, дієтологиня Міранда Галаті, знає, як їсти шоколад та інші солодощі, не набираючи вагу.

Дослідження, проведене у 2021 році серед жінок у постменопаузі, показало, що вживання 100 г молочного шоколаду вранці може навіть сприяти спалюванню жиру та зниженню рівня цукру в крові. Однак це не можна сказати про споживання шоколаду перед сном.

Канадська дипломована лікарка-дієтологиня Міранда Галаті, радить не відмовлятися від солодощів, оскільки це часто веде до надмірного споживання їжі, стресу та порушень у харчуванні.

Замість цього вона рекомендує споживати солодке розумно, зменшуючи його вплив на здоров’я та фігуру. Міранда наголошує на тому, щоб поєднувати шоколад зі здоровою їжею і звертати увагу на розмір порції солодкого.

@real.life.nutritionist

There’s nothing wrong with you and you’re NOT addicted to sweets 😭 Do you believe me?? Let me first say that those FEELINGS and experiences of being out of control around treats and sweets is 100% real and valid. I’ve spoken to countless clients and women who feel this way (and I’ve been there too). Where we have it wrong though is thinking it’s an innate flaw and that nothing can be done about it. If you’re someone who struggles to stop at one chocolate or one cookie or one bowl of chips… you’re not alone. And these two strategies can REALLY help. Try this dietitian tip and report back! LMK in the comments — Have you tried either of these two strategies and did they help you? 💗 dietitian diettips sugar

♬ original sound – Miranda Galati | Dietitian – Miranda Galati | Dietitian

“По-перше, я раджу вам не їсти солодке наприкінці дня (ввечері), а додавати солодощі під час прийомів їжі. Не їжте шоколад чи солодощі окремо, а вживайте їх з продуктами, що мають харчову цінність, щоб рівень цукру в крові підвищувався і знижувався поступово”, – каже дієтологиня.

Дієтологиня показала, що вона обирає для себе, коли має бажання насолодитися цукеркою. На її тарілці зазвичай знаходиться кисломолочний сир, зелений горошок, яблука та болгарський перець. Після споживання цього корисного та збалансованого набору продуктів вона дозволяє собі поласувати шоколадом.

Такий підхід допомагає отримати достатню кількість білка та клітковини, що зменшує ризик переїдання солодкого. Після споживання повноцінної їжі організм отримує енергію, а солодощі не викликають різкого підйому рівня цукру в крові, а потім його стрімке падіння.

Важливо уникати різкого та швидкого падіння рівня цукру в крові, оскільки це може призвести до втоми та збільшення відчуття голоду, спонукуючи вас до нових споживань їжі.

Читайте також: