Названо п’ять найкорисніших ягід, які варто їсти щодня

Існує безліч причин, чому ви можете полюбити ягоди – вони не лише смачні, але й можуть задовольнити вашу солодку тягу, а також містять надзвичайно багато корисних поживних речовин. Крім того, вони дуже універсальні, тому ви можете їсти їх просто так, без будь-якої обробки. Із переліком найбільш корисних ягід ділиться дієтолог Медді Паскуаріелло.

Чорниця

Чорниця може бути крихітною ягодою, але вона залишається надзвичайно корисною та насиченою поживними речовинами. По-перше, в ожині та чорниці міститься значна кількість корисних речовин. Крім того, чорниця є джерелом різноманітних корисних мінералів, таких як кальцій, магній та калій. Ці компоненти сприяють здоров’ю кісток і м’язів, а також регулюють артеріальний тиск. Чорниця також містить велику кількість антоціанів – природних антиоксидантів, які надають ягоді характерний синій колір.

Ожина

Ожина відома своїм терпким смаком і темним відтінком, але вона також багата на антиоксиданти та клітковину. До того ж, ожина багата вітаміном С, який підвищує імунітет. У складі ожини також є кальцій, магній та калій, які сприяють здоров’ю нервової системи і кісток.

Малина

В одній чашці малини міститься близько 32 мікрограми вітаміну С, що становить майже половину добової потреби організму у цьому вітаміні. Крім того, малина є відмінним джерелом антоціанів, антиоксидантів, які сприяють здоров’ю. Малина також багата на клітковину, корисну для травлення.

Полуниця

Полуницю можна знайти на будь-якому прилавку, і це варто використовувати, оскільки вона надзвичайно корисна для здоров’я. Одна чашка полуниці містить близько 85 мікрограмів вітаміну С, що перевищує добову норму. Ця ягода може стати прекрасним доповненням до різних страв, наприклад, до пластівців, смузі чи вівсяної каші.

Шовковиця

Шовковиця – це дуже поживна ягода, яка містить багато ненасичених жирних кислот, що допомагають контролювати рівень холестерину в крові і зменшують ризик серцевих захворювань.

Читайте також: