Як приготувати гранолу в домашніх умовах: дієтологиня поділилася простим та корисним рецептом

Гранола включає різні види пластівців, горіхи та насіння. Проте гранола, яка продається в магазинах, може містити багато цукру і не підходящі інгредієнти. Тож можна зробити її в домашніх умовах. Як саме, розповіла дієтологиня Кароліна Топольська.

“Справа в тому, що магазинна гранола не є найдешевшим продуктом і часто характеризується додаванням багатьох непотрібних інгредієнтів, таких як цукор або консерванти. Варто обирати натуральні та екологічні продукти. Однак найкращою ідеєю буде приготувати домашню гранолу самостійно завдяки обізнаності та знанням інгредієнтів, які використовуються для її приготування”, – зазначила дієтологиня.

В Інтернеті можна знайти багато рецептів домашньої граноли, яка виправдає ваші очікування щодо смаку та інгредієнтів, необхідних для її приготування. Не кожному з нас подобаються всі інгредієнти граноли, тому що в основі будь-якого з них можуть бути дещо інші продукти. Це також пов’язано з різним складом мікроелементів, макроелементів і загальною калорійністю.

Найкраще приготувати гранолу з вівсяних пластівців, горіхів, наприклад, фундука, сухофруктів, насіння чіа, або насіння льону, какао і додати рідину у вигляді натурального меду (який можна замінити кленовим сиропом або яєчним білком), або олії для з’єднання подрібнених інгредієнтів. Готову суміш запікайте в духовці приблизно 20-30 хвилин при 170-180 градусах Цельсія, а потім вживайте як добавку до їжі, наприклад, каші. Щоб суміш не пригоріла, час від часу її варто перевіряти і час від часу помішувати.

Продукти, з яких готується домашня гранола, багаті вітамінами і мінералами, а також клітковиною. Однак вживати її щодня не варто через високу калорійність продукту, надмірне вживання якої може призвести до збільшення ваги.

Варто також пам’ятати, що під час приготування граноли потрібно вибрати відповідні інгредієнти для людей, які будуть її їсти, і врахувати алергію на певні інгредієнти/речовини (наприклад, глютен) або наявні захворювання (наприклад, проблеми з травленням).

Читайте також: