Експерти назвали спецію, яка покращить роботу мозку

Кориця виявляється не лише смачною добавкою до тістечок чи кави, а й союзником у боротьбі за наше здоров’я та гарний стан. Хоча вона використовувався в природній медицині протягом століть, сучасні експерти також підтверджують, що вживання їжі з корицею може покращити пам’ять і навчання, а також зменшити деякі симптоми тривоги.

Допоможе покращити пам’ять і здібності до навчання

Це не перший раз, коли вчені придивляються до кориці ближче. Виявляється, ця популярна пряність має унікальний вплив на наше здоров’я. Дослідження показали, що кориця має протизапальні, антиоксидантні та протиракові властивості.

Допомогти імунітету може і звичайна кориця, яку ми так часто додаємо в яблучний пиріг. Нещодавно опублікований аналіз показує, що це також чудовий спосіб покращити пам’ять і здібності до навчання.

Команда дослідників з Бірджандського університету медичних наук проаналізувала приблизно 40 попередніх досліджень властивостей кориці та дійшла дивовижних висновків. Згідно з останніми повідомленнями, споживання кориці може допомогти зменшити або запобігти втраті пам’яті та покращити навчання.

Було виявлено, що кориця та її активні інгредієнти, включаючи коричну кислоту, евгенол і коричний альдегід, позитивно впливають на когнітивні функції. Контакт цих речовин з клітинами збільшив тривалість їх життя та зменшив фактори, відповідальні за розвиток хвороби Альцгеймера. Також було доведено, що споживання кориці підлітками покращує когнітивні функції та пам’ять, а також зменшує симптоми тривоги.

Хоча вчені виявили, що кориця та її сполуки сприятливо впливають на когнітивні функції та навчання, ця тема ще не повністю вивчена та потребує подальшої роботи. Однак результати наразі є дуже обнадійливими та мають безсумнівний потенціал. Можливо, незабаром за допомогою кориці ми зможемо уповільнити когнітивні розлади та покращити загальний стан нашого мозку. Однак сьогодні ви можете “підбадьорити” свій мозок, додавши щіпку спецій, наприклад, в каву або до вівсяних пластівців.

Інші властивості кориці

Цілющі та оздоровчі властивості кориці цінувалися та використовувалися тисячоліттями. Цікаво, що сучасні дослідження підтверджують багато її застосувань. На що ще здатна ця популярна приправа?

1. Кориця містить дуже велику кількість антиоксидантів, зокрема поліфенолів. Вони мають низку корисних властивостей, від збереження їжі до зменшення запалення в організмі та захисту від раку.

2. Протизапальні властивості кориці можуть знизити ризик певних захворювань.

3. Регулярне споживання кориці може зменшити ризик серцево-судинних захворювань кількома способами. Кориця знижує рівень холестерину і тригліцеридів і знижує артеріальний тиск.

4. Доведено, що кориця може підвищувати чутливість тканин до інсуліну, що позитивно впливає на контроль цукру в крові.

5. Доведено, що доза від 0,5 до 2 чайних ложок кориці на день може знизити рівень глюкози в крові.

6. Згідно з дослідженнями, проведеними на тваринах, кориця може допомогти при хворобах Альцгеймера та Паркінсона, тобто нейродегенеративних захворюваннях.

7. Кориця також може захистити клітини від раку.

8. Коричний альдегід також має антибактеріальні та протигрибкові властивості, що означає, що кориця може бути корисною для лікування та профілактики інфекцій.

9. Деякі дослідження показують, що кориця також може мати противірусну дію.

Читайте також: