Як зварити макарони, щоб вони не злипалися: корисні поради

Можливо, ви навіть не усвідомлюєте, що робите одні й ті ж помилки, через які ваші макарони постійно злипаються. Але причина може бути не лише в сорті макаронних виробів.

Ми пропонуємо вам ознайомитися з кількома основними моментами, які допоможуть правильно приготувати макарони і уникнути їхньої прилиплості до каструлі.

Пропорція макаронів, води і солі

На кожні 100 грамів макаронів потрібно 1 літр води та 10 грамів солі. Додайте сіль у воду перед тим, як кидати макарони.

Використовуйте велику каструлю

Не варіть макарони у маленьких каструлях. Краще взяти каструлю з більшим об’ємом. Чим більше місця у каструлі, тим менше шансів, що макарони злипнуться.

Варіть на великому вогні

Поставте вогонь на максимум. Посоліть воду одразу, а потім закрийте кришкою, щоб вона швидше закипіла.

Додавайте макарони тільки у киплячу воду

Дочекайтеся, коли вода закипить, і лише тоді опускайте у неї макарони. Якщо вода ще холодна або недостатньо добре нагрілася, тоді буде більше шансів, що вони злипнуться.

Уважно читайте упаковку

На упаковці завжди вказують, скільки саме часу варити ті чи інші види макаронів. Проте дотримуватися саме цієї вказівки і варити їх до повної готовності варто лише у тому випадку, якщо ви варите макарони як гарнір і будете подавати, наприклад, з котлетами.

Якщо ж ви будете поливати їх соусом, краще їх приготувати до стану “аль-денте”, тобто не доварити 2-3 хвилини до вказаного часу. Тоді вони краще триматимуть свою форму.

Подавайте страву свіжою та гарячою

Подавайте макарони свіжими і гарячими, щоб вони не злипалися на тарілці. Уникайте промивання холодною водою, бо від перепаду температур вони можуть почати злипатися.

Читайте також: