Чи дійсно кава допомагає схуднути: скільки потрібно пити, щоб досягти максимального ефекту

Хто б міг подумати, що звичайна кава може бути ключем до стрункої фігури? Дійсно, дослідження показують, що цей ароматний напій здатен допомогти у схудненні. Проте, як і з будь-якою добавкою, важливо знати міру, щоб отримати користь без шкоди.

Дієтологиня Таммі Лакатос Шеймс розповіла про те, як правильно вживати каву для схуднення.

Скільки кави потрібно пити для схуднення

Дослідження, проведене Гарвардською школою громадської охорони здоров’я, показало, що вживання чотирьох чашок кави на день може призвести до зниження жирового прошарку приблизно на 4%.

Дієтологиня рекомендує споживати від 200 до 400 мікрограмів кофеїну на день для схуднення, залежно від вашої ваги. Це еквівалентно приблизно 2-5 чашкам кави.

“Пам’ятайте, що додаючи до кави вершки, незбиране молоко або цукор, ви можете легко компенсувати калорії, які ви спалюєте з кавою”, – розповіла експертка.

Як кава допомагає худнути

Звісно, сама кава не сприяє худненню, але включення її до раціону може допомогти в цьому процесі. По-перше, кофеїн у каві має термогенний ефект, що може прискорити ваш метаболізм і сприяти спалюванню більше калорій.

Крім того, кава може зменшити ваш апетит і відчуття голоду. Перед прийомом їжі, вживання кави може зменшити кількість калорій, які ви споживаєте під час обіду або сніданку.

Отже, переваги кави очевидні. Головне правило, яке варто дотримуватися для успішного результату – уникати додавання до кави солодких сиропів, штучних підсолоджувачів та вершків. Це дозволить уникнути додаткового цукру і калорій у вашому напої.

Читайте також: