Кава з апельсиновим соком: чому цей напій може бути небезпечним для здоров’я

Кава з апельсиновим соком, відома також як “бамбл” або “капуоранж”, завоювала популярність у кав’ярнях завдяки своєму освіжаючому смаку. Проте, за словами експерта з кави Женев’єва Капплера та дієтологині Крістіни Маніан, це поєднання може мати негативний вплив на ваше здоров’я.

Чим небезпечна кава з апельсиновим соком

Небезпека кави з апельсиновим соком полягає в тому, що це поєднання може викликати біль у животі. Кава та апельсиновий сік є продуктами з високою кислотністю, тому споживання еспресо з апельсиновим соком може спровокувати кислотний рефлюкс або печію.

Крістіна Маніан пояснила, що таніни, які містяться в каві, можуть блокувати засвоєння вітаміну C з апельсинового соку. Тому для максимального здоров’я краще споживати ці напої окремо і залишати між ними проміжок часу не менше години.

Женев’єв Капплер додав, що кава та апельсиновий сік мають різний рівень pH, що може значно змінити хімічний склад кожного з них.

Як вживати такий напій без шкоди для організму

Отже, звідки взяти задоволення, якщо ви не можете відмовитися від цього поєднання? Капплер запевняє, що є альтернативи. Смак кави з цитрусовими нотками можна отримати безпечнішим способом.

Експерт рекомендує віддати перевагу сортам кави, які вже мають в собі природний цитрусовий смак. Наприклад, сорт кави Roasting Plant Coffee з Ємену відзначається чудовими нотками сицилійського апельсина, ванілі та лісових ягід. Ще один спосіб додати цитрусовий смак до кави без зміни складу – це використання екстракту флердоранжу. Сироп або екстракт не впливають на рН розчину кави, але додають апельсинові нотки смаку.

Для цього в охолоджену або каву холодного заварювання можна додати вершки з чистим екстрактом ванілі, екстракт квітів апельсина та коричневий цукор або кленовий сироп.

Читайте також: